Un exalt càrrec del PP qualifica Madina "del coixet d'ETA"

Benicio Alonso, exconseller canari d'Indústria, ha utilitzat l'expressió al referir-se al procés d'elecció d'un nou secretari general al PSOE

Les polèmiques paraules de Benicio Alonso, militant del PP i exconseller canari d’Indústria, sobre Eduardo Madina. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Benicio Alonso, membre del PP de Tenerife, exconseller del cabildo de Tenerife i exconseller regional d'Indústria, ha fet referència aquest diumenge públicament al diputat socialista Eduardo Madina com a "el coixet d'ETA", en referència a l'atemptat terrorista que el secretari general del Grup Parlamentari Socialista va patir el 19 de febrer del 2002.

Alonso s'ha pronunciat sobre els moviments al PSOE en relació amb el procés d'elecció del nou secretari general, i al mencionar el càrrec socialista --un dels que sona com a candidat a substituir Alfredo Pérez Rubalcaba-- ha utilitzat la citada expressió. Les paraules de l'exalt càrrec popular han generat un gran enrenou, principalment a les xarxes socials.

Notícies relacionades

Madina va patir un atemptat el 19 de febrer del 2002. Una bomba adhesiva col·locada als baixos del seu cotxe per un comando d'ETA li va causar greus lesions, com l'amputació de la cama esquerra a l'altura del genoll, quan es dirigia, sense escorta, des del seu domicili fins al seu lloc de treball a Sestao.

Després de l'atemptat, els pares de Madina van caure en una profunda depressió. La seva mare va morir d'un infart de miocardi deu mesos després, fet que Madina va atribuir a l'atemptat. A causa de les lesions, el dirigent socialista va haver d'abandonar l'equip de voleibol, la UPV Bizkaia, en què jugava professionalment.