RENOVACIÓ AL SOCIALISME

Pedro Sánchez, disposat a presentar-se al congrés del PSOE sigui quin sigui el format

Assegura que valora "seriosament" optar a la secretaria general però encara està "avaluant" els suports amb què compta

"Els militants han de ser els verdaders protagonistes del canvi", afirma el diputat socialista per Madrid

1
Es llegeix en minuts

El diputat Pedro Sánchez s'ha mostrat disposat aquest divendres a optar a liderar el PSOE "siguin quines siguin les circumstàncies" del congrés extraordinari del juliol. En una entrevista a Onda Cero, ha afirmat que sospesa "seriosament" presentar-se per rellevar Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del partit i que està "avaluant" els suports amb què compta.

Notícies relacionades

"Segueixo pensant a presentar-me, siguin quines siguin les circumstàncies del congrés", ha dit en referència a la possibilitat que estudia la direcció, davant les demandes de destacats dirigents i barons, que els militants votin el seu nou secretari general. "Estic avaluant els suports que tinc i ja veurem què passa en els pròxims dies", ha apuntat. El diputat per Madrid s'ha mostrat partidari d'aquesta fórmula: "Els militants han de ser els verdaders protagonistes del canvi".

Després d'assenyalar la seva "disposició total" a optar al càrrec de Rubalcaba, Sánchez ha assegurat que té "força i energia acumulada" per fer aquest pas. "Un líder vol ser-ho siguin quines siguin les condicions i jo valoro seriosament presentar-me", ha insistit.