LA RENOVACIÓ DEL SOCIALISME

Madina: "Una altra política no pot començar amb la vella política"

El diputat socialista garanteix que serà candidat i proposarà una transformació "històrica" només si hi ha congrés obert

Eduardo Madina parla per telèfon, al costat d’Alfredo Pérez Rubalcaba, dijous al Congrés.

Eduardo Madina parla per telèfon, al costat d’Alfredo Pérez Rubalcaba, dijous al Congrés. / EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / Madrid

El dirigent socialista Eduardo Madina ha confirmat aquest divendres al matí que presentarà la seva candidatura a la secretaria general del PSOE i defensarà un projecte "de transformació històrica" de la socialdemocràcia i de l'esquerra si, tal com han demanat ell i molts altres membres del partit, s'imposa la celebració d'un congrés extraordinari on puguin votar també els militants. "Una altra política no pot començar amb la vella política", ha sentenciat. 

Notícies relacionades

En declaracions a la cadena Ser, Madina ha insistit en la necessitat de donar la paraula als militants per obrir una nova etapa, i ha al·legat que el futur del socialisme a Espanya no el poden decidir entre "vuit o nou" per més respectables que aquests siguin. De fet, ha garantit que només optarà a ser líder del PSOE si el conclave és obert ja que, en cas contrari, es limitarà a participar-hi com un delegat més. "Respecto la veu dels secretaris generals; vull saber si ells respectaran la dels militants", ha desafiat.

En aquest context, ha insistit que la seva prioritat és impulsar una alternativa al Govern conservador basada en la defensa dels drets dels ciutadans i les llibertats públiques, que busqui amb afany la creació d'ocupació i una productivitat més gran en un país immers en una crisi tan greu.