INCIDENT A LA BANYA D'ÀFRICA

Tres militars espanyols ferits en un atac amb granades a Djibouti

Almenys tres persones han mort en l'atemptat que les autoritats del país africà atribueixen a terroristes suïcides somalis

1
Es llegeix en minuts

Tres militars del Destacament Orión del Exèrcit de l'Aire han resultats ferits durant un atac amb granades en un cèntric restaurant de la capital de Djibouti, un petit país de la Banya d'Àfrica, en què, almenys, han mort tres persones i 15 més han resultat ferides. Segons diverses fonts, un dels morts és un terrorista suïcida somali.

Segons ha informat aquest diumenge el Ministeri de Defensa, l'atac es va produir dissabte cap a les 20:00 hores al cafè restaurant La Chaumiere, que estava en aquell moment ple de gent, entre ells militars de diverses nacionalitats que solen freqüentar el local. Com a conseqüència de l'explosió van resultar ferits el sergent primer Manuel María Copano Lorenzana i els caporals primers Manuel López Veiga i Jose Miguel Mateos Hernández. Tots tres han estat traslladats a l'hospital militar francès General Bouffard a l'espera de ser evacuats a Espanya.

El sergent presenta diverses ferides per metralla i el seu estat és estable dins de la gravetat, mentre que els caporals tenen ferides de menys consideració i el seu estat no revesteix gravetat.

Dos somalis, sospitosos de l'atemptat

El Ministeri d'Interior de Djibouti sospita que dos somalis podrien estar darrere del atemptat suïcida. "Les primeres investigacions demostren que els atacants eren dos terroristes suïcides d'origen somali; un home i una dona amb vel", ha informat el ministeri en un comunicat, va indicar el Ministeri en un comunicat.

Notícies relacionades

No obstant, les autoritats encara no han atribuït la responsabilitat de l'atac a cap grup. Aquesta és la primera vegada que un atemptat semblant ha tingut lloc a l'estat del Mar Roig.

Djibouti allotja l'única base militar nord-americana a l'Àfrica i és un dels països claus en la lluita contra el terrorisme de Washington. L'excolònia francesa serveix a més com a punt de reproveïment per als vaixells militars que patrullen el golf d'Aden i aporta tropes a la missió de la Unió Africana a Somàlia.