VOX revela el 'misteri de l'elefant' en el seu peculiar vídeo de campanya

El president i cap de llista del partit per a les europees, Vidal-Quadras, explica en clau d'humor les causes dels principals problemes de l'Estat espanyol

’El misterio del elefante’ destaca els principals problemes que, agreujats pel PP, pateix tot el país. / YOUTUBE / VOX ESPANYA

1
Es llegeix en minuts

Fa només quatre mesos va abandonar el Partit Popular i ara la seva visió política sembla que està molt allunyada de la del seu antic partit. Alejo Vidal-Quadras sembla un altre des que va fitxar per VOX, una jove formació de dretes que presideix des del març. Fins i tot ell mateix és el cap de partit per a les eleccions al Parlament Europeu. En lloc d'entrar en polèmiques, discussions o debats, com la majoria de candidats, el partit ha preferit llançar un vídeo en clau d'humor titulat 'El misterio del elefante', en què destaquen els principals problemes que, agreujats pel PP, pateix el país.

El comunisme, present

El vídeo comença mostrant al més pur estil 'Españistán' els resultats de la política de retallades impulsada pel Govern de Mariano Rajoy. Reducció de pensions, salaris a funcionaris i unes pujades d'impostos a uns nivells que "ni els comunistes s'haurien atrevit a imposar". 

Però, ¿Per què passa tot això? Vidal-Quadras ho atribueix a l'elefant, una figura que representa l'estat i del qual els cercles del poder s'aprofiten. Mostrat com un monstre insaciable, el vídeo assegura que estem davant d'un sistema que "no es pot mantenir". 

La solució que adopta la política és, segons el líder de VOX, fer fer règim a l'elefant, encara que lamenten que se segueix mantenint i a més està "cabrejat".

Altes dosis de populisme

Notícies relacionades

L'organització política proposa la mesura de substituir l'inassumible elefant per la figura d'un cavall, és a dir, un sistema polític més competitiu i centrat en els ciutadans. 

Tot i l'originalitat del vídeo, la formació opta per un missatge populista en lloc d'oferir solucions reals i directes davant els problemes que planteja. Potser dijous que ve, coincidint amb la presentació de la seva campanya per a les europees a Barcelona, serà el moment ideal per parlar seriosament amb el ciutadà.