Tercer arrest després del crim de Lleó

Detingut a València un noi de 20 anys per apologia d'assassinat a Twitter

Els agents han registrat el seu domicili i han intervingut material informàtic

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns un noi de 20 anys a Bellreguard (València) com a presumpte autor dels delictes d'apologia de l'assassinat i del terrorisme per manifestacions abocades a les xarxes socials.

Segons han informat fonts de la investigació, els agents han registrat el seu domicili i han intervingut material informàtic que estan analitzant.

L'arrest ha estat realitzat per agents de la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de Policia de València.

Aquest és el tercer detingut després que la setmana passada els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat arrestessin dos nois de 19 anys per insults i amenaces relacionats amb el crim de Lleó que va acabar amb la vida de la presidenta de la Diputació Provincial Isabel Carrasco.

Dues detencions anteriors

Un d'ells, detingut el 15 de maig per la Guàrdia Civil a Tavernes de la Valldigna (València), va ser posat en llibertat després de declarar davant el jutge.

El seu arrest es va produir per publicar nombrosos missatges que podien ser constitutius de delicte i mostrar la seva "conformitat" amb el crim de Lleó. "Aixina és faa ostia!!"; "A matar-los a tots!!!!"; Mes trets al cap d PPeros!! o "Isabel CarrasKO", va escriure.

Cançó a Youtube

En relació amb el segon detingut, resident a Jerez de la Frontera (Cadis), el jutge haurà de citar-lo a l'estar imputat per la Policia per penjar, sota el pseudònim de 'Zurrapa-47', un vídeo a Youtube d'una cançó en què s'alegrava de la mort de Carrasco, de la qual deia que "no tenia cervell" i admirava la "punteria" de la seva suposada assassina.

Acompanyat d'una guitarra, expressava la seva admiració per la "justiciera" que va matar Carrasco perquè "ha deixat Espanya amb menys porqueria", i incitava a acabar amb els polítics "corruptes" amb "cinc bombes nuclears".

Notícies relacionades

Aquests casos se sumen als nombrosos comentaris que s'han penjat a les xarxes socials després de l'assassinat i que poden ser constitutius de delictes tipificats al Codi Penal.

De fet, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar divendres passat que l'Executiu analitzarà "si és pertinent" reforçar el Codi Penal per perseguir aquests delictes, tot i que va considerar que "les lleis espanyoles ja donen una resposta" a aquestes actituds.