ASSASSINAT A LLEÓ

Les dones detingudes per l'assassinat d'Isabel Carrasco no tenen permís d'armes

La presumpta autora dels trets es va negar a fer-se la prova de residus per comprovar si havia disparat

Els investigadors intentaran que les dues detingudes, mare i filla, declarin abans de passar a disposició judicial

Des de primera hora del matí, un grup d’investigadors amb l’ajuda dels Bombers rastregen el fons del riu Bernesga. / JOSE LUIS ROCA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / Lleó

Montserrat González Fernández, la principal sospitosa d'haver disparat dilluns a la tarda a Isabel Carrasco, la presidenta de la Diputació de Lleó i responsable del PP a la provínciaIsabel Carrasco Lleó , no té permís d'armes igual que la seva filla, Montserrat Triana Martínez González. La primera es va negar després de ser detinguda a ser sotmesa a la prova de residus per determinar si en les últimes hores havia manipulat una arma de foc. Finalment, el titular del jutjat número 4 de Lleó, responsable de la investigació, va autoritzar que se li fes malgrat la seva negativa.

Ni la dona ni la seva filla van voler declarar dilluns a la nit a les dependències policials on van passar la nit. Totes dues han estat "tranquil·les" i molt "fermes", segons han explicat a aquest diari fonts al corrent de la investigació. Els investigadors van decidir aïllar-les, fins al punt que cadascuna va passar la nit en una dependència policial diferent. La mare, als calabossos de la comissaria de la Policia Nacional de Lleó, mentre que la filla va ser traslladada a la comissaria de la pròxima localitat de San Andrés del Rabanedo.

L'autora material

Notícies relacionades

Aquest dimarts al matí els investigadors han intentat novament prendre declaració a les dues dones, abans que siguin posades a disposició judicial. Al migdia han començat les tasques de recerca de l'arma amb què la dirigent del PP va ser assassinada. Pels investigadors, no hi ha dubte que va ser la mare l'autora material dels trets, encara que no descarten que, després del crim, entregués a la seva filla l'arma perquè s'encarregués de desfer-se'n. La filla també era a la passarel·la on Carrasco va ser assassinada, encara que apartada de l'escena.

Els bombers de Lleó s'han encarregat de drenar el riu, que dilluns baixava amb un gran cabal d'aigua, i ara seran els investigadors els encarregats de rastrejar-ne el fons per trobar l'arma.