Cinc mil persones passen per la capella ardent per donar el seu últim adéu a Isabel Carrasco

El funeral s'ha celebrat a la catedral de Lleó

La filla d’Isabel Carrasco (centre), durant el funeral per la seva mare a la catedral de Lleó.

La filla d’Isabel Carrasco (centre), durant el funeral per la seva mare a la catedral de Lleó. / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Milers de persones, entre 4.000 i 5.000 segons la Diputació de Lleó, han passat aquest dimarts a la tarda per la capella ardent d'Isabel Carrasco per donar el seu últim adéu a la primera dona que va presidir la institució provincial i que va morir després de rebre aquest dilluns diversos impactes de bala al mig del carrer.

Prevista inicialment per a les 9.00 hores, la capella no ha quedat instal·lada fins a les 11.30, moment en què ha arribat el fèretre amb les restes de Carrasco. No obstant, els ciutadans que volien acomiadar la presidenta no ho han pogut fer fins a les 13.20 hores, després que hagués abandonat el lloc el president del Govern, Mariano Rajoy. A aquesta hora, centenars de veïns ja omplien els accessos.

A més dels lleonesos que s'esperaven sota un cel clar per visitar la capella ardent, nombrosos curiosos s'han amuntegat a la plaça de San Marcelo, molts d'ells provinents del carrer Ancho, que connecta amb la catedral, atrets per la presència de nombrosos mitjans de comunicació i unitats mòbils de televisió que cobrien l'acte. Prèviament, al voltant de les 12.00 hores, a la plaça de San Marcelo, s'han guardat 10 minuts de silenci presidits pel mateix Rajoy juntament amb el president de la Junta, Juan Vicente Herrera; l'alcalde de la capital lleonesa, Emilio Gutiérrez, i el vicepresident primer de la Diputació, Marcos Martínez, així com el bisbe de Lleó, Julián López Martín, i representants autonòmics i nacionals de les diferents forces polítiques.

Suport a la família

Notícies relacionades

Aquesta comitiva s'ha quedat a l'interior del palau dels Guzmanes durant prop d'una hora acompanyant la família de la presidenta, encapçalada per la seva filla i el seu company sentimental. Al voltant de les 16.40 hores, l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha anat també a vetllar el cadàver d'Isabel Carrasco, on minuts abans havia estat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez.

La capella ardent ha estat oberta fins aproximadament les 17.30 hores per, minuts després, traslladar el fèretre de la presidenta a la Catedral de Lleó per a la celebració del funeral, oficiat per monsenyor López; el prelat d'Astorga, Camilo Lorenzo, i el bisbe auxiliar de Santiago de Compostel·la, Jesús Fernández.