EL PROCÉS SOBIRANISTA

La Generalitat aconsella a PP i PSOE llegir l'informe del CATN abans de criticar-lo

Homs assegura que la posició dels seus assessors sobre un Estat català a la UE coincideix amb la de la Comissió Europea

Homs assegura que les paraules de la Comissió només són opinions, però en cap cas representen la seva posició definitiva. / ACN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

El Govern d'Artur Mas no veu diferències entre la posició del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN)Consell Assessor per a la Transició NacionalCATN sobre el futur d'una Catalunya independent dins de la Unió Europea (UE) i la doctrina oficial de la Comissió Europea, malgrat que un dels portaveus del procés ha reiterat aquest dimarts que, en cas de secessió, els tractats deixarien d'aplicar-se en el nou Estat català. Pel conseller de Presidència, Francesc Homs, l'estudi dels assessors ja contempla la possibilitat de sortir temporalment de la UE.

"Enlloc està escrit que t'expulsin l'endemà, ni tampoc que et quedis l'endemà. La partida es jugarà en el terreny de la política. No hi ha un manual d'instruccions sobre què passaria en aquest cas", ha assenyalat Homs després de la reunió setmanal del Govern. Davant aquest buit legal, el portaveu de l'Executiu català ha censurat que dirigents del PP i el PSOE critiquin el contingut de l'informe sense conèixer-lo. "Abans de fer comentaris, que se'l llegeixin, perquè ja recull la posició oficial de la UE", ha defensat.