ELECCIONS INTERNES

Collboni vol una segona volta de les primàries per aclarir dubtes

El candidat guanyador es mostra disposat a l'anul·lació dels vots de les meses sota sospita

El primer secretari del PSC a Barcelona assenyala que els pakistanesos tenen una "ideologia progressista"

2
Es llegeix en minuts

El candidat guanyador de la primera volta de les primàries del PSCPSC per elegir l'alcaldable de BarcelonaJaume Collboni, vol una segona volta "amb totes les garanties i sense cap ombra de dubte". Així ho ha expressat en un comunicat, després de les sospites sobre una suposada manipulació del vot d'immigrantsimmigrants. Collboni ha demanat, doncs, a l'Autoritat Electoral que, si ho creu convenient, les tres meses a què s'han atribuït possibles irregularitats  --a Ciutat Vella, Ciutat Meridiana i Poble-sec-- "no siguin tingudes en compte en els resultats definitius".

Collboni defensa les primàries obertes com un "mecanisme d'elecció" del candidat que possibilita "reconèixer la diversitat de la ciutat i dels drets polítics dels i les que viuen i treballen a Barcelona. L'aspirant apunta com a "necessària" la "transparència" del procés i exigeix "mesures que garanteixin" una segona volta que aclareixi dubtes.

Sobre l'anul·lació dels vots de les tres taules sospitoses, a què es mostra disposat Collboni, apunta: "Som conscients de la contrarietat que pot suposar per als centenars de ciutadans i ciutadanes que van votar totes les candidatures en aquelles tres meses, però creiem que, sobretot, s'ha de garantir la pulcritud del procés de primàries obertes i l'honorabilitat per als candidats", apunta el comunicat.

Dificultats idiomàtiques

Per la seva part, el primer secretari del PSC a Barcelona, Carles Martí, ha negat que hi hagi hagut una manipulació dels vots d'immigrants i ha atribuït a la seva "dificultat per comunicar", a causa de l'idioma, el fet que alguns pakistanesos no sabessin respondre a preguntes dels periodistes sobre la votació. El dirigent socialista ha subratllat que tots els aspirants, "no només Jaume Collboni, han participat en actes amb la comunitat pakistanesa i, per tant, són persones que han volgut participar" en el procés.

Notícies relacionades

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Martí ha valorat molt positivament el procés de primàries obertes, encara que la participació ha estat només de 7.400 votants. "Evidentment que en el futur esperem que hi hagi més participació, però ens sembla que, per ser una primera vegada, és un molt bon resultat. Estem molt contents i creiem que la idea de sembrar la llavor de les primàries obertes l'hem aconseguit", ha subratllat.

A 'El món a RAC1', el primer secretari del PSC a Barcelona ha recalcat, a més, que els pakistanesos són persones amb "una ideologia progressista, socialista" com altres persones "d'altres nacionalitats" que també van votar. "No tots els pakistanesos han votat Jaume Collboni. Ho sé perquè en conec alguns i m'ho han dit", ha assegurat. I ha afegit: "El 98% dels que van votar no eren pakistanesos. No crec que el procés s'embruti per aquestes circumstàncies".