ELECCIONS INTERNES

El PSC admet episodis "no desitjables" en les primàries de Barcelona

L'autoritat electoral socialista assegura que "reclutar vots" d'immigrants no és una pràctica "punible"

Carles Martí, entre Lourdes Muñoz i Pere Navarro, en la presentació de les primàries del PSC de Barcelona.

Carles Martí, entre Lourdes Muñoz i Pere Navarro, en la presentació de les primàries del PSC de Barcelona. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

L'autoritat electoral del PSC de Barcelona ha reafirmat aquest dilluns la plena validesa dels resultats de les primàries de dissabte passatprimàries, tot i reconèixer que es van produir pràctiques "no desitjables ni repetibles", en referència als grups d'immigrants que van votar al districte de Ciutat Vella sense conèixer el procés en què estaven participant. No obstant, l'organització del procés considera que "reclutar vots" és una praxi habitual en unes primàries i que no pot ser "punible".

Després de la impugnació presentada pel candidat derrotat Jordi MartíJordi Martí, aquest dilluns l'aspirant que va guanyar la primera volta de les primàries, Jaume Collboni, ha sol·licitat que s'anul·lin les tres meses sota sospitaJaume Collboni. No obstant, la presidenta de l'autoritat electoral, Carmen San Miguel, ha argumentat que no hi ha base legal per invalidar aquests vots. "Aquesta mena de coses passen perquè hi ha col·lectius que, per la seva cultura, actuen de manera grupal. Això no és desitjable, i no s'hauria de repetir, però no és punible", ha assegurat.

Notícies relacionades

La secretària d'organització del PSC de Barcelona i coordinadora de les primàries, Lourdes Muñoz, ha afegit que obrir una elecció interna a tota la ciutadania "comporta assumir uns riscos", però ha subratllat que, encara que s'anul·lessin tots els vots de les meses en qüestió, el resultat global de les primàries no variaria. Muñoz ha assenyalat que la diversitat cultural i sociològica de Barcelona pot propiciar episodis com aquest, que criden l'atenció.

"Que no ens donin lliçons

El dirigent de CDC Lluís Corominas s'ha pronunciat aquest dilluns sobre el procés de primàries del PSC al reclamar: "Vista la poca participació i algunes pràctiques qüestionables, que no ens vulguin donar lliçons". "No estan en condicions de donar-nos lliçons", ha reiterat Corominas, informa Fidel Masreal.

Temes:

PSC PSC