L'APOSTA SOBIRANISTA

Margallo envia a ambaixades i consolats un manual contra l'independentisme

El ministre d'Exteriors remet als diplomàtics un document de 210 pàgines inspirat en la campanya 'Més forts junts' de Cameron

García Margallo, a l’arribar al Congrés de Diputats, el 31 d’octubre.

García Margallo, a l’arribar al Congrés de Diputats, el 31 d’octubre. / EFE / PACO CAMPOS

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Exteriors ja s'ha mobilitzat per combatre l'estratègia del Govern d'internacionalitzar el conflicte català. Les ambaixades i consolats espanyols han rebut un text de 210 pàgines que rebat els arguments de l'independentisme, segons publica aquest dilluns el diari 'El País'. El 'manual d'ús' del ministre José Manuel García-Margallo està inspirat en la campanya 'Més forts junts' del Govern britànic de David Cameron, i assenyala que "quan es proposa una acció política unilateral, que el que persegueix és la fi de la convivència, és impropi parlar d'un principi democràtic".

Notícies relacionades

El manual, titulat 'Per la convivència democràtica', s'ha remès a les 118 ambaixades bilaterals, 11 multilaterals i més de 90 consolats que Espanya té a tot el món. El text apunta idees com que "l'opció independentista provoca el desconcert i la consternació del conjunt de la societat espanyola, inclosa gran part de la catalana", o que "la vocació europeista de Catalunya es veuria truncada" si se separés de l'Estat.

"El Govern està convençut que junts hi guanyem tots i separats tots hi perdem", apunta el document enviat als diplomàtics, pensat per marcar les seves respostes sobre el desafiament sobiranista en trobades informals, entrevistes o seminaris. Segons explica el diari madrileny, Exteriors sol enviar documents que argumenten la postura del ministeri al voltant de temes d'actualitat, però normalment no sobrepassen els dos folis. L'informe, amb preguntes i respostes, s'inspira en l'estratègia de Cameron davant el referèndum escocès.