L'aposta sobiranista

CDC creu que l'informe de Margallo suposa "el reconeixement explícit d'un litigi"

Rull adverteix el Govern que el document contra la independència enviat a les ambaixades i consolats "se li girarà en contra"

Lluís Corominas, Artur Mas i Josep Rull, en una reunió de l’executiva de Convergència.

Lluís Corominas, Artur Mas i Josep Rull, en una reunió de l’executiva de Convergència. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització de CDCJosep Rull, considera que el document enviat pel Ministeri d'Afers Estrangers a les ambaixades i consolats contra l'independentisme suposa el "reconeixement explícit d'un litigi" i el que provocarà és un "efecte invers" al perseguit pel Govern. "La comunitat internacional tindrà la capacitat i l'audàcia per llegir-lo i suggerir a l'Estat espanyol que resolgui aquest tema en termes raonables, democràtics i moderns, i les urnes són la solució", ha dit.

"Hi ha una desproporció extraordinària entre el relat que no hi ha problema i els instruments i arguments que utilitza el Govern per combatre aquest problema. I això generarà l'efecte contrari. Però el més interessant és que accepten que hi ha un problema, un plet, i que han entrat en la campanya del 'no'", ha subratllat Rull en declaracions a Efe. El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha remès a totes les ambaixades i consolats espanyols, segons publica aquest dilluns 'El País', un manual de 210 pàgines titulat 'Per la convivència democràtica', que proporciona als diplomàtics arguments per rebatre les tesis independentistes a l'estranger.

Segons Rull, es tracta del "reconeixement inequívoc d'un litigi", que els impulsors del procés sobiranista plantegen, matisa, "en termes estrictament democràtics". "Aquesta és la part positiva, que hi ha un reconeixement clar i explícit que existeix un problema a Catalunya, un repte damunt la taula que s'ha de resoldre i una aspiració de llibertat", subratlla.

La campanya de Cameron

Notícies relacionades

Sobre les comparacions d'aquesta campanya amb la impulsada per el Govern britànic davant el referèndum escocès del mes de setembre vinent, el dirigent de CDC ha instat l'Executiu espanyol a inspirar-se en el primer ministre "amb totes les conseqüències". "David Cameron permet fer la consulta l'any que ve a Escòcia, aposta per la democràcia i després treu els arguments per continuar al Regne Unit", ha ressaltat.

El dirigent de CDC s'ha mostrat "tranquil i convençut" que a l'Executiu de Mariano Rajoy "se li girarà en contra" la seva estratègia perquè la mateixa comunitat internacional li exigirà que busqui "els mecanismes per poder donar resposta" a la reclamació catalana.