INVESTIGACIÓ PER PRESUMPTES IRREGULARITATS

Dos empresaris i un exrector de la URV, detinguts pel 'cas Innova'

L'operació investiga presumptes estafa i malversació de fons públics en l'empresa d'investigació nutricional Shirota

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous l'exrector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Lluís Arola i dos empresaris per presumptes irregularitats en el marc del 'cas Innova'. L'operació policial, denominada Cirurgia, investiga presumptes estafa i malversació de fons públics en l'empresa d'investigació nutricional Shirota Funtional Foods.

Els empresaris detinguts són el president de Morella Nuts, Joaquim Barriach, i Xavier Gómez, exdirector de Shirota i exgerent del parc tecnològic de nutrició i dietètica de Reus Tecnoparc. Els tres arrestats han passat a disposició del jutjat número 3 de Reus, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La trama de l'empresa de capital mixt Shirota constitueix una peça separada del 'cas Innova', que investiga els pagaments de 720.000 euros que l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat, exgerent d'Innova, hauria abonat a l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) i expresident de Shirota Carles Manté. La CUP i AraReus, en l'oposició a l'Ajuntament de Reus, van denunciar els fets que s'investiguen.

Notícies relacionades

Arola era el director científic de Shirota Funtional Foods (SFF) i Gómez, el director. Pel que fa a Barriach, l'empresa de transformació de fruita seca de la qual és titular, Morella Nuts, amb seu a Reus, formava part (un 48%) de Shirota, juntament amb Innova (40%), Tecnoparc Reus SA (8%), la URV (2%) i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (2%).

La reacció de la universitat

La URV ha qualificat d'"incomprensible" la detenció d'Arola i ha defensat, en un comunicat, la gestió de l'exrector, càrrec que va ocupar des del 2007 fins al 2010, quan va sol·licitar ser rellevat. L'actual rector, Francesc Xavier Grau, sosté que el seu antecessor ha actuat sempre amb "lleialtat a la universitat".

Temes:

URV Cas Innova