Femen Espanya realitza la seva primera acció oficial passejant-se en 'topless' per Madrid el 12-O

Les activistes s'han decorat els cabells amb 'peinetas' i flors per impulsar el moviment feminista

Primera protesta oficial de Femen a Espanya.

Primera protesta oficial de Femen a Espanya. / DANI POZO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Un grup d'activistes de Femen Espanya ha portat a terme aquest dissabte la seva primera acció oficial, passejant-se pels carrers de la capital en 'topless' amb diverses proclames escrites en pancartes i al seu cos, i arribant fins a la plaça d'Espanya de Madrid.

Segons el que ha indicat l'organització feminista a la seva pàgina de Facebook, les activistes s'han decorat els cabells amb 'peinetas' i flors. A més, es van desplegar dos cartells de grans dimensions en la seva seu madrilenya, ubicada al número 20 del carrer del Pez, al costat de la seu del Patio Maravillas, on es podia llegir 'FEMEN Espanya'.

Aquesta iniciativa ha suposat, en les seves paraules, el seu primer "acte d'entrenament" a Espanya. "El primer centre d'entrenament va ser obert fa un any a París on es prepara les 'sextremistes' perquè passin a conformar les respectives branques del moviment als seus països", resumeixen.

Acte al Congrés

Notícies relacionades

L'acció, que ha coincidit amb la celebració de la Festa Nacional d'Espanya, se suma a la portada a terme per dues activistes estrangeres i una d'espanyola d'aquesta organització, que van ser detingudes dimecres al Congrés dels Diputats per interrompre el Ple seminues amb crits en defensa de l'avortament. L'espanyola va ser posada en llibertat després de declarar davant les forces policials, mentre que les estrangeres van quedar en llibertat després de declarar davant el jutge. La Sala els va imposar l'obligació de fixar un domicili a Espanya, "a efectes de notificacions i citacions".

En el seu acte, el jutge va creure "molt difícil" considerar que, com va sostenir l'atestat policial "sense concretar cap article", es pugui catalogar l'acte de protesta de Femen com un fet de pertorbació greu penat com un delicte d'alteració d'ordre públic al Congrés, d'acord a l'article 497.2 del Codi Penal.