L'APOSTA PER L'ESTAT PROPI

Pi-Sunyer alerta que la consulta es podria endarrerir més enllà del 2014

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional reconeix que a Catalunya li falten suports internacionals i que l'Estat podria "frenar" la convocatòria

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Suyer, i el cap de l’Executiu català, Artur Mas.

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Suyer, i el cap de l’Executiu català, Artur Mas. / RUBÉN MORENO

1
Es llegeix en minuts

El president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ha assegurat aquest dimarts que el Govern espanyol podria "impugnar" la consulta i endarrerir-la més enllà del 2014, cosa que dilataria el procés sobiranista. El president del òrgan que assessora el Govern català en el camí cap al referèndum ha destacat que a Catalunya li falten padrins internacionals per a la seva causa i ha afirmat que assistirà a la Via Catalana l'11 de setembre.

Als micròfons de Catalunya Ràdio, Pi-Sunyer ha subratllat que espera que en algun moment "l'Estat espanyol reflexioni i vegi que no pot frenar aquest procés". L'exmagistrat del Tribunal Constitucional ha deixat la porta oberta a usar altres "mecanismes" per consultar el poble català "com les eleccions plebiscitàries". Respecte a la pregunta que hauria de plantejar-se als catalans en una hipotètica consulta, Pi i Sunyer ha assenyalat que és "més fàcil" que sigui clara i tingui "dues respostes", que no que es pregunti sobre "diverses relacions amb Espanya".