FORTUNA TRANSFRONTERERA
Jordi Pujol fill va moure 32 milions en 13 països www.
El primogènit de l'expresident diu al jutge ser «víctima de falsedats»
Entre el 2004 i el 2012 va figurar de titular de comptes de cinc empreses

Jordi Pujol Ferrusola (dreta), amb els seus pares, la seva dona i un soci, a Acapulco el 2010. /
Llegiu íntegre l'acte del jutge
Pablo Ruz a www.elperiodico.cat
LSSRqAgència Tributària ha revelat que, entre el 2004 i el 2012, Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident, va moure 32.407.658 euros dipositats en tres bancs on era titular de comptes de cinc empreses. Els diners van tenir sortida o destí en fins a 13 països, tres d'ells paradisos fiscals. Hisenda també ha comunicat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que el fill de l'expresident no s'ha acollit a l'amnistia fiscal. El magistrat ha demanat als bancs que van transferir aquestes quantitats que li facilitin en el termini de 15 dies informació completa sobre els moviments d'aquests comptes. Jordi Pujol Ferrusola ha defensat davant el jutge la legalitat d'aquestes operacions i ha atribuït aquesta investigació «a la seva condició de víctima d'interessades falsedats».
Aquesta causa es va incoar arran de la denúncia presentada per l'examant de Pujol María Victoria Álvarez, primer davant la policia i després al jutjat, en què el va acusar d'haver traslladat importants quantitats de diners d'Andorra a Madrid. Ruz no va donar al principi gaire credibilitat a aquesta denúncia, però la sala penal li va ordenar investigar-la perquè els fets podien ser «significatius d'òbvies imputacions delictives a Pujol Ferrusola i a membres de la seva família».
Per això, el jutge va sol·licitar un informe a l'Agència Tributària el mes de febrer passat sobre la situació fiscal de Jordi Pujol fill i totes les dades que constin en els seus ordinadors. L'erari el va informar el 5 de març que el primogènit de l'expresident ha tingut relació directa com a soci, administrador o autoritzat en comptes bancaris amb cinc societats des de l'any 2004.
118 MOVIMENTS/ També va revelar que, entre el 30 de març del 2004 i el 28 de novembre del 2012, Pujol va portar a terme «importacions i exportacions que poguessin ser indicatives de percepció de rendes obtingudes» i un total de 118 moviments de divises a l'exterior per un import de més de 32 milions efectuats a través del BBVA, Banco Mediolanum i Credit Suisse. I que els diners van tenir com a entrada o sortida els següents països: Andorra, Luxemburg, Croàcia, Argentina, Uruguai, Suïssa, Estats Units, Mèxic, França, Illes Caiman, Regne Unit, Liechtenstein i Gabon.
A l'assumir la posició del fiscal, el jutge Ruz acorda reclamar al BBVA, Credit Suisse i Banco Mediolanum que li remetin informació sobre qualsevol compte bancari del qual sigui titular Jordi Pujol Ferrusola i de les empreses de les quals era soci, «incloent-hi aquells productes que ja estiguessin cancel·lats».
Davant d'aquestes mesures del magistrat, Pujol Ferrusola va presentar el 22 de març passat un escrit d'al·legacions en què explica que ha desenvolupat «un intensa activitat professional i mercantil en diferents països», i per això ha hagut d'operar amb divises que «van ser puntualment declarades» a l'erari.
Així mateix, qüestiona que aquest cas hagi començat «per les insídies» de la seva exparella i lamenta que es «reanalitzi» la seva activitat econòmica -que, assegura, és «lícita i transparent»- quan ell mateix i la seva família estan «situats en l'ull de l'huracà mediàtic». En el seu escrit, relata que la reputació de la seva família s'ha vist afectada per uns articles de premsa i per «un suposat esborrany» de la UDEF, l'existència del qual, assenyala, «ha estat negada pel comissari i en seu parlamentària pel ministre de l'Interior».
Notícies relacionadesTambé subratlla que l'empresari Javier de la Rosa s'ha retractat de les acusacions d'evasió de capital que va fer davant la policia i al·ludeix a la conversa de juliol del 2010 entre la seva examant i la líder del PPC, Alicia Sánchez- Camacho.
ELS ACLARIMENTS/ Pujol aclareix que va operar a les Illes Caiman perquè va comprar preferents al BBVA i que després va saber que estaven domiciliades en aquest paradís fiscal. I va justificar les operacions a Luxemburg explicant que el desembre del 2011 va transferir quatre milions des de Credit Suisse Espanya a la seu d'aquesta entitat a Luxemburg i el juny del 2012 va repetir l'operació amb 2,8 milions d'euros que tenia al BBVA. En relació amb l'operació d'Andorra, va relatar que hi va vendre un cotxe «de carreres de segona mà» per un import de 149.00 euros.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats