RODATGE EN 3D AL PARLAMENT

La dimensió desconeguda

El director Manuel Huerga va captar per al seu nou documental el bateig de l''esquerravergència'

2
Es llegeix en minuts
JOSE RICO
BARCELONA

El Parlament de Catalunya va entrar ahir en la dimensió desconeguda. Dins i fora de l'hemicicle. A l'interior de la sala de plens, els 135 diputats assistien al bateig d'un experiment polític inèdit des dels anys 80: l'esquerravergència.El desenllaç és incert i els vaticinis no traspuen precisament il·lusió. Si fos l'argument d'una pel·lícula, de moment seria de ciència-ficció. No obstant, el naixement de l'idil·li entre CiU i ERC quedarà plasmat en la història del cine, una cosa que probablement els seus protagonistes, Artur Mas i Oriol Junqueras, no s'esperaven, almenys tan aviat.

Les càmeres i l'eficient batuta del director Manuel Huerga van retratar la primera jornada del debat d'investidura com a part del seu documentalBCN3D,una ambiciosa producció que disposa de l'última tecnologia per captar imatges en tres dimensions gràcies a les càmeres EPIC, usades, per exemple, per Peter Jackson aEl hòbbit.La cinta és un homenatge a Barcelona, mitjançant un gran pla-seqüència de 80 minuts que recorre els principals esdeveniments viscuts a la ciutat en aquest 2012.

Viatge geogràfic

El viatge geogràfic de Huerga ja ha captat l'últim Barça-Madrid, la concentració de 15.000 Harley Davidson, el piromusical de la Mercè, el Festival Grec, la representació d'Aïdaal Liceu, un matí al mercat de la Boqueria i, ja en el capítol polític, les protestes dels indignats i la històrica manifestació de la Diada. La complexitat tècnica del rodatge no va impedir captar l'expectació que acostuma a envoltar un debat d'investidura, que ahir va tenir en el líder d'ERC el personatge més perseguit pels passadissos de la Cambra.

Notícies relacionades

Junqueras no va voler arribar tard i es va presentar al Parlament quatre hores i mitja abans de l'inici de la sessió. No era només prevenció: havia de complir una infinitat d'entrevistes mediàtiques que des de la firma del pacte de governabilitat no han deixat de reclamar-li. Va dinar amb els seus assessors i companys de bancada i va entrar el primer a l'hemicicle. Va escoltar Mas i, una altra vegada perseguit per un seguici de càmeres, es va tancar en una sala amb tots els seus diputats per preparar la seva primera intervenció, sense papers, en la peculiar condició de soci de governabilitat i líder de l'oposició al mateix temps.

Amb els últims serrells del seu discurs rematats unes quantes hores abans, el president en funcions va aprofitar més el temps i, acompanyat per la seva dona, va entrar al Parlament cinc minuts abans que el timbre cridés els diputats a l'hemicicle. Als espectadors que es van perdre uns moments tan solemnes els queda el documental de Huerga, però s'hauran d'esperar encara un any.