DESPRÉS DEL PAS PER LES URNES

Mas, el cabdill, es queda sense tropa

"El líder de CiU està probablement liquidat com a polític i si no dimiteix és perquè seria massa en un polític espanyol, encara que sigui català"

Artur Mas, entre banderes, a l’Hotel Majestic, ahir a la nit, després de conèixer el resultat electoral.

Artur Mas, entre banderes, a l’Hotel Majestic, ahir a la nit, després de conèixer el resultat electoral. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
Carlos Carnicero
Carlos Carnicero

Periodista

ver +

Canviar la posició d'un país al mapa del món és unpols en tota regla. I quan es perd un pols com el d'Artur Mas, que es queda amb 12 escons menys dels que tenia, senzillament s'ha perdut la partida.

La de Mas era una carrera derelleus i li ha caigut el testimoni. Està fora de joc. Està, probablement, liquidat com a polític i si no dimiteix és perquè seria massa en un polític espanyol, encara que sigui català.

El gran guanyador ha estat una altra vegadaEsquerra, que puja i baixa en funció dels gols que li serveixen en safata els seus adversaris. Els seus escons són imprescindibles perquè CiU pugui governar i tindrà un gran preu: tant en les exigències sobiranistes com en la gestió de la crisi econòmica. A Mas no se li complica només el camí a la independència sinó que aquesta legislatura serà un calvari amb la gestió de la crisi que ha estat embolicada en la sobirania durant la campanya per veure si els ciutadans s'oblidaven de les retallades. No ha estat així.

ElPSC ha salvat els mobles. Tenia unes expectatives de catàstrofe que han estat esmorteïdes per una gran pèrdua d'escons però que no el condueixen a la desconstrucció.

SiMas demanava una majoria extraordinària per al seu pols sobiranista, la societat catalana li ha donat una galleda d'aigua freda tan gran que en circumstàncies normals l'hauria de conduir a la dimissió.

Notícies relacionades

Mas es va voler convertir encabdill, plantejant unes eleccions en termes dereferèndum. Ara haurà d'entrar en depressió política. I des de CiU i, sobretot, des d'Unió li passaran factura d'una opció que ell va voler presentar com a personalíssima i que s'ha convertit en unfracàs personal. No tindrà una altraoportunitat i aquest resultat el perseguirà la resta de la seva vida política.

http://ccarnicero.com/