EL MISTERIÓS ESBORRANY POLICIAL D''EL MUNDO'

¿Una altra Banca Catalana?

¿Les eleccions del 2012 seran com les del 1984, quan CiU va aconseguir la majoria absoluta després que l'Estat imputés Jordi Pujol?

Jordi Pujol i Artur Mas, observats per Marta Ferrusola, dissabte en el míting de CiU a Granollers.

Jordi Pujol i Artur Mas, observats per Marta Ferrusola, dissabte en el míting de CiU a Granollers. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Ramon Tremosa
Ramon Tremosa

Diputat del Parlament de Catalunya. Exconseller d'Empresa

ver +

A mitja campanya, la premsa de Madrid, amb 'El Mundo' al capdavant, ha fet una aposta de màxims, de tot o res. Què deuen dir les megaenquestes del Govern espanyol a Catalunya, amb mostres de 15.000 persones, que s'hagin vist obligats a plantejar aquesta guerra bruta contra Artur Mas i CiU?

Els resultats de PP i PSOE seran pitjors fins i tot del que diuen les enquestes? De moment, els catalans que volem la llibertat ja podem celebrar algunes victòries. D'una banda, un molt bon ressò de lapremsa internacional, que oscil·la entre la neutralitat i la simpatia explícita. D'altra banda, haver trencat el famós mite de la transició espanyola, el dels milions d'espanyols silents que sortirien a Catalunya de sota de les pedres per aixafar-nos si mai gosàvem ni tan sols plantejar la possibilitat de fer un referèndum per a l'autodeterminació: aquest mite va començar a caure el passat12 d'Octubre, després de veure que la manifestació espanyolista de Barcelona era infinitament menor que la nostra de l'11 de Setembre.

Aquestmite pot caure definitivament si PP i PSOE no arriben al 30% dels vots diumenge, davant d'una CiU que proposa per primer cop al programa electoral Estat propi i consulta tant sí com no. Què deuen de dir les megaenquestes de Madrid? És la persistència de CiU guanyant més vots i escons dels que li atorguen les enquestes dels diaris de Madrid diumenge passat?

Notícies relacionades

A la UE em diuen: "Sou una nació perquè, tot i estar obligats a fer retallades, CiU segueix guanyant eleccions i suport". És també la persistència d'una amplíssima majoria a Catalunya de dos terços o més, inalterable en els dos darrers mesos, a favor de fer un referèndum en aquesta legislatura? Seran les eleccions del 2012 com les del 1984, quan CiU va assolir la majoria absoluta després que l'Estat imputésJordi Pujol perBanca Catalana?

http://blocs.mesvilaweb.cat/rtremosa