Fernández Vara exigeix a Catalunya que torni els 150.000 extremenys que "va sostreure"

L'expresident de la Junta d'Extremadura matisa després que parlava en "llenguatge figurat" per ressaltar que "totes les autonomies han pagat un peatge"

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

L'expresidentd'Extremadura Guillermo Fernández VarahaexigitaCatalunyaque, si s'independitza,torni les150.000 persones que "van sersostretes" de la comunitat, "més els seusfillsi els seusnéts". "El president ens hauria de tornar abans el que es va emportar fa 30 o 40 anys. No em refereixo a les riqueses materials, sinó a éssers humans", ha escrit al seu bloc.

Fernández Vara critica també elpresident de laGeneralitat,Artur Mas, per presentar, en plena crisi, "un programa basat en laindependènciai no en els llocs de treball, les empreses, l'educació o la sanitat".

Les paraules de l'exdirigent extremeny del PSOE s'afegeixen a les de l'actual dirigent,José Antonio Monago, que fa uns dies va afirmar que "Catalunya demana" i "Extremadura paga".

L'ESFORÇ COMÚ

Notícies relacionades

Però l'expresident extremeny, en declaracions a aquest diari, ha volgut matisar després el seu escrit. Ha dit fins i tot que ha intentatcanviar el text del bloc, però que aquest, bé persaturacióo bé per unatac informàtic, no es troba disponible.

"En tota la meva carrera política mai he atacat Catalunya. Però passa que ahir vaig sentir a Mas un discurs que considero molt injust. ¿Algú es creu que jo demanaré seriosament la devolució de 150.000 extremenys? Parlava en llenguatge figurat. Volia posar de manifest que aquí tots hem fet esforços, tant Catalunya com els altres. Que tots hem hagut de pagar un peatge. Perquè l'emigració cap a Catalunya va deixar a Extremadura un buit que encara es nota", ha explicat.