ELS COMPTES PÚBLICS

El 'lehendakari' Patxi López es planta davant el copagament sanitari

L'Executiu basc considera que les retallades de Rajoy únicament pretenen "carregar-se el model social"

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / Sant Sebastià

El 'lehendakari' Patxi López ha assegurat que el seu Executiu "s'oposa a les retallades que planteja"Mariano Rajoy i ha reafirmat que aEuskadi no s'aplicarà elcopagament sanitari.

El líder socialista es consolida així com un dels principals "murs de contenció" delPSOE davant la línia política del Govern central. Així, ha afirmat que darrere de l'austeritatno hi ha "un pla per créixer ni per canviar el model productiu", sinó que elPP únicament pretén "carregar-se el model social".

López ha participat a Sant Sebastià en un acte de celebració del tercer aniversari de la constitució del Govern socialista al País Basc, en què ha criticat el màxim mandatari espanyol per impulsar "un pla ideològic per desmantellar l'Estat del benestar".

Com a resposta a aquesta estratègia, ha anunciat "fort i clar" que a Euskadi no es reduiran els serveis de sanitat, ni s'aplicarà el copagament sanitari.

Merkel i Hollande

Notícies relacionades

A més, ha assenyalat que "aquí augmentem les beques i seguirem invertint en R+D+I", alhora ha promès que s'impulsaran polítiques acordades amb sindicats i empresaris, "per créixer econòmicament i lluitar contra l'atur".

El 'lehendakari' també ha recordat a Rajoy que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va fer campanya perquè el PP guanyés a Espanya, mentre que "paradoxalment" ara no és la mandatària germànica, sinó el francèsFrançois Hollande qui, "des de l'esquerra", més ajuda en la defensa dels interessos espanyols.