PROPOSTES PRIORITÀRIES

Coscubiela promet plantar cara als mercats i als 'lobbies'

El candidat d'ICV-EUiA es postula com a referent de "la gent progressista del carrer"

Laia Ortiz, Joan Coscubiela, Joan Herrera i Joan Saura, en l’acte d’{ICV}-{EUiA}.

Laia Ortiz, Joan Coscubiela, Joan Herrera i Joan Saura, en l’acte d’{ICV}-{EUiA}.

1
Es llegeix en minuts

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Coscubiela, s'ha compromès a "plantar cara" als mercats, als grups de pressió (Joan Coscubielalobby

Coscubiela ha tancat aquest dissabte laConvenció Programàtica per a leseleccionsdel 20 de novembre (20-N), a la qual han assistit uns 350 militants de la coalició ecosocialista que han elegit les 30propostes prioritàries.

El cap de llista d'ICV-EUiA ha mantingut que el seu repte és "ser el referent de la gent d'esquerres i progressista del carrer" de cara a les eleccions generals, en què, a parer seu, el principal adversari de la formació serà "la resignació". "Davant una dreta mobilitzada hi ha un sector de l'esquerra desmobilitzada i desmotivada per les polítiques de Zapatero", ha advertit Coscubiela, que ha presumit de la "credibilitat i autoritat" que té ICV pel seu treball dels últims anys al Congrés i al Senat.

Factura a les retallades

El dirigent ecosocialista ha afegit que ICV no aposta "pels pedaços, ni petites esmenes" sinó per "canviar tot el que no funciona". "O intervenim nosaltres o ens intervenen", ha avisat Joan Coscubiela. A la Convenció també hi ha intervingut el secretari general d'ICV,Joan Herrera,que ha apel·lat a aconseguir que el 20-N passi factura a "qui està retallant".

Notícies relacionades

"S'ha d'enviar a Artur Mas un senyal clar i inequívoc que la ciutadania i els usuaris dels serveis públics diuen no al seu full de ruta per continuar retallant a tort i a dret sense cap més exigència a qui més té", ha afegit Herrera.

La militància d'ICV ha escollit avui les 30 propostes programàtiques que considera prioritàries per a la pròxima legislatura i per les quals aposta perquè es converteixin en temes clau de la campanya electoral.