ELS ACTES DE L'ONZE DE SETEMBRE

Albiol acudeix entre insults a l'ofrena de les associacions de Badalona

Més de 200 entitats i els partits polítics participen en els actes de celebració a l'Hospitalet

Esbroncades per a García Albiol en l’ofrena floral, durant la Diada de l’any passat. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Badalona (Barcelonès),Xavier García Albiol (PP), ha estat escridassat i insultat amb crits de "fora”, “fatxa”, “botifler”, “nazi" i entre peticions de dimissió, a l'acudir a l'ofrena floral que han organitzat entitats associatives de la ciutat amb motiu de laDiada.

Àmpliamentescortat i ambtensió a l'ambient, a l'aparèixerAlbiol els més de 300 assistents a l'acte l'han rebut amb xiulets, esbroncades i al crit unànime de "fora" i demanant laindependència, mentre uns quants dels presents s'atrevien a saludar-lo.

Albiol ha recordat que aquesta celebració organitzada per les entitats ha estatpagada per l'Ajuntament, ha insistit a justificar que si no s'ha celebrat l'acte institucional és per culpa de CiU, ERC i ICV-EUiA, i ha avançat que l'any que vetornarà a hissar la bandera espanyola al consistori l'11 de setembre.

La Diada a l'Hospitalet

L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha celebrat laDiada amb una ofrena floral i diferents activitats culturals en les quals han participat partits polítics de la ciutat imés de 200 entitats.

Notícies relacionades

L'acte central ha estat l'ofrena floral a l'escultura d'homenatge aRafael Casanova, situada a la rambla de la Marina, on l'alcaldessaNúria Marín (PSC) i representants del teixit polític, econòmic i social de la ciutat han dipositat els seus rams i han cantat l'himne de Catalunya.

L'alcaldessa ha destacat l'"exemple de convivència" de laDiada, que ha de servir "per reivindicar la nostra identitat, la nostra història i els nostres símbols". Els actes de laDiada han inclòs l'actuació degrallers itrabucaires, un concert de sardanes i la lectura de poemes deJoan Maragall amb motiu del centenari del seu naixement.