LA FESTA NACIONAL DE CATALUNYA

Les ofrenes de la Diada a Rafael Casanova, en silenci

Els Mossos d'Esquadra han acordonat, com l'any passat, els accessos al monument, a la ronda de Sant Pere de Barcelona

El president, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i els consellers del Govern, en l’ofrena floral a Rafael Casanova, avui, a Barcelona.

El president, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i els consellers del Govern, en l’ofrena floral a Rafael Casanova, avui, a Barcelona. / ACN / ORIAL CAMPUZANO

1
Es llegeix en minuts

Des de les nou del matí,institucions, partits polítics i entitats socials porten a terme addicionalofrena floral de la Diada en el monument aRafael Casanova. Les ofrenes tenen lloc en unambient de silenci. ElsMossos d'Esquadra hanacordonat, com l'any passat, els accessos al monument, a la ronda de Sant Pere de Barcelona. I no s'ha produït cap manifestació de protesta com era habitual en anys anteriors.

Elsrepresentants polítics i institucionals comenten que l'ofrena s'ha convertit en unacte "desolador" i desangelat. Només la interpretació de l'himne nacional de Catalunya,Els segadorstrenca el silenci regnant durant tot el matí.

Representants delGovern i del Parlament han estat els primers a acudir a la cita al monument aRafael Casanova. La presidenta de la Cambra catalana,Núria de Gispert, ha tornat a criticar les actuacions judicials qüestionant elmodel d'immersió lingüística en català.Muriel Casals, la presidenta d'Òmnium Cultural, ha fet una crida a la mobilització demà davant els ajuntaments catalans en defensa de la immersió.

Notícies relacionades

També representants de partits polítics com elPSC,Iniciativa per Catalunya o lesjoventuts de CDC i Unió estan participant en l'homenatge aCasanova. El representant delPPC a l'Ajuntament de Barcelona,Alberto Fernández Díaz, ha criticat la presència d'unasenyera en el monument aCasanova.

A partir de les 11.30 h del matí, l'atenció se centrarà en l'acte central de laDiada al Parc de la Ciutadella, amb la presència dels màximsrepresentants polítics, institucionals i socials.