DIADA POLÈMICA

Badalona arrenca els actes amb la bandera espanyola hissada a l'Ajuntament

El consistori s'ha engalanat amb dues llargues senyeres mentre que als pals que coronen l'edifici onegen les banderes habituals

1
Es llegeix en minuts

Badalonaes prepara aquest diumenge per celebrar laDiada de Catalunyaamb la polèmica que ha generat la decisió de l'alcalde,Xavier Garcia Albiol(PP), al suspendre els actes institucionals imantenir hissada la bandera espanyolaa l'Ajuntament.

El consistori s'ha engalanat amb dues llarguessenyeresque el flanquegen, mentre que als pals que coronen l'edifici onegen les banderes habituals: dues de Badalona, la catalana, l'europea i l'espanyola.

Malgrat la polèmica política, la ciutat s'ha aixecat en repòs i a la plaça consistorial no hi havia cap novetat a l'espera que comenci la resta del programa festiu de la Diada, que tindrà lloc en una plaça pròxima.

L'origen de la suspensió de l'ofrena floral i el discurs de l'alcalde arriba després de la decisió dels grups de l'oposició,CiU,ERCiICV-EUiA, d'absentar-se d'aquests actes després que Albiol trenqués la tradició de mantenir lasenyeracom a única bandera onejant amb la de Badalona i l'europea al consistori l'11 de setembre, així com la decisió de no organitzar la tradicional conferència institucional que es feia amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, i perquè als cartells de la Diada no sortia la paraula nacional.

Notícies relacionades

Per a Albiol, no tenia sentit celebrar l'acte institucional si la resta de grups polítics de l'Ajuntament no volien assistir-hi i els ha acusat de buscar una excusa per no acudir-hi.

La resta del programa festiu s'està celebrant a la plaça de la Plana amb sardanes i amb el Ball de l'Àliga, i posteriorment una coral interpretaràEls Segadorsi diferents entitats faran la seva ofrena floral, acte al qual podrien acudir els grups de l'oposició.  També se celebrarà una actuació castellera amb els Castellers de Barcelona, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Badalona.