JUDICI PEL 'CAS GAL'

Domínguez declara que Planchuelo no tenia coneixement dels atemptats contra els bars francesos

L'expolicia desvincula l'excap de la Brigada d'Informació de Bilbao de la contractació de tres mercenaris portuguesos

1
Es llegeix en minuts

L'expolicia Michel Domínguez,condemnat a 108 anys de presó per les accions dels Grups Armats d'Alliberament (GAL), ha negat que l'excap de la Brigada d'Informació de Bilbao, Miguel Planchuelo, tingués cap relació amb lacontractació delstres mercenaris portuguesosautors delstrets efectuats el 1986 contra elsbars Batxoki i Consolation.

Domínguez, que ha declarat com atestimoni en la sessió de tarda deljudici que celebra l'Audiència Nacional contraPlanchuelo --acusat d'ordenar els dos atemptats en territori francès-- ha especificat que "el cap de la Brigada no tenia coneixement d'aquests fets".

Presumptes pressions de Garzón

Notícies relacionades

D'altra banda, eltestimoni ha reconegut haver intervingut en el segrestel 1983 deSegundo Marey, a qui vigilava mentre va estar retingut. També ha admès la seva participació en la traducció al francès de comunicats de reivindicació delsGAL "dictats per Francisco Álvarez", en aquell moment era cap del comandament únic de la lluita antiterrorista.

Domínguez ha denunciat, a més, davant la sala presidida pel jutge Alfonso Guevara, haver rebut "pressions" per part deljutge d'instrucció de la causa,Baltasar Garzón. "Deia que ficaria les nostres dones a la presó", ha indicat.