La renovació dels òrgans del Palau

Carulla presidirà els 4 pròxims anys l'Orfeó

La successora de Fèlix Millet va obtenir 579 vots davant els 260 d'Enric Enrech

Mariona Carulla, en el moment de dipositar el seu vot a l’urna, ahir al Petit Palau.

Mariona Carulla, en el moment de dipositar el seu vot a l’urna, ahir al Petit Palau. / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
JOSEP-MARIA URETA / Barcelona

Mariona Carulla serà la nova presidenta de l'Orfeó Català, segons l'escrutini que es va acabar gairebé a les dues de la matinada passada. La candidatura de Carulla va obtenir 579 vots davant els 260 de l'altre candidat, Enric Enrech. Hi va haver 61 vots no vàlids, dos de nuls i 18 en blanc. El miler de socis que van votar a partir de les set de la tarda per decidir qui regirà l'entitat fins al 2014 havien d'escollir entre l'opció continuadora de qui va substituir Fèlix Millet el juliol del 2009 i l'alternativa d'Enrech, president del Col·legi d'Agents Comercials i excantaire de l'Orfeó.

A la sala del Petit Palau hi van assistir, a partir de les set de la tarda, uns 400 socis per exercir el dret de vot de manera presencial. Una xifra que ja doblava la dels que al juliol van participar en la votació per aprovar els nous estatuts. Però encara va ser més inusitada la votació per correu: 570 paperetes. El fet d'haver de comprovar una per una la identitat dels remitents i que aquests no haguessin votat també a la sala va portar a fer un recompte més que lent, que es va allargar més de cinc hores. Aquesta meticulositat era la prova més fefaent que les dues candidatures havien fet una llarga campanya soterrada de captació del vot per correu entre socis gens habituats a aquest tipus de conteses electorals. El fet que cada soci hagués rebut només una papereta de cada candidatura tenia com a objectiu que ningú en fes còpies. Els que van organitzar l'escrutini tenien preparat, sense que se sabés fins llavors, un detector de tinta indeleble amb què s'havien marcat totes les paperetes.

ANTIC CANTAIRE // Un cop passades les set de la tarda, el president de la mesa electoral, Antoni Dalmau, va donar la paraula a cada candidat durant 10 minuts. Va començar per sorteig Enric Enrech, que va mantenir la seva línia de desqualificació de la gestió de Carulla, successora de Fèlix Millet. Es va postular com a antic cantaire i disposat a recuperar el protagonisme de l'Orfeó davant la fundació i el consorci. Va arribar a demanar a Carulla que es retirés, va anunciar que acomiadaria el director general, Joan Antoni Llinares

Notícies relacionades

-present a la sala- i va mantenir que hi ha hagut moltes irregularitats en el procés electoral. Un míting de final de campanya més centrat en la denúncia del contrari que a demanar el vot als presents.

Carulla va dedicar únicament uns minuts a respondre, molesta, les pulles, i va centrar el seu discurs a parlar de superació de l'etapa anterior sense esmentar Fèlix Millet, i el desig de dedicar-se només a promoure la música i la cultura. Com a cop d'efecte va introduir un missatge en vídeo d'Antoni Ros Marbà, que exercirà de responsable musical de la nova junta.