CONFERÈNCIA A MADRID

El PP considera Mas "el nou Ibarretxe"

Sánchez-Camacho s'erigeix com a fre al sobiranisme de CiU

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / Madrid

Un dia després que Artur Mas presentés un programa electoral en què advoca per una llei de consultes que no requereixi el permís del Govern espanyol, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va sostenir que el líder de CiU vol ser «el pròxim Ibarretxe català», si bé amb formes més «suaus». No obstant, la comparació entre l'exlehendakari i el líder de la federació nacionalista no suposa que la candidata popular a la Generalitat es negui a pactar amb CiU després de les eleccions a causa de la deriva sobiranista de la federació. Al contrari.

Els populars aposten perquè CiU guanyarà les eleccions del 28-N, però amb una majoria insuficient per governar en solitari que els portarà a buscar una aliança amb la força conservadora. «És el moment que el PP sigui un partit de Govern a Catalunya -va dir Sánchez-Camacho-. Només nosaltres podem limitar l'independentisme de CiU».

Notícies relacionades

A Madrid, durant un acte presentat per Mariano Rajoy -el president del PP va glossar la trajectòria de l'aspirant i va dir que no tenia «cap hipoteca»-, Camacho, acompanyada per la plana major del seu partit, va reclamar «limitar aquestes polítiques nacionalistes d'exclusió i petició d'independència» per garantir una Catalunya «constitucional» i «forta».

La candidata del PPC es va mostrar «totalment convençuda» que Rajoy s'instal·larà a Catalunya durant tota la campanya, com va fer en les passades eleccions gallegues, perquè el seu «protagonisme» i la seva «presència» són «fonamentals». Queda per veure que el líder popular es vulgui prendre tan seriosament els comicis catalans. H