AL PAÍS VALENCIÀ I SALAMANCA

Dotze presos islamistes, tres de relacionats amb l'11-M, inicien una vaga de fam

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID / ALACANT

Un total de 12 presos islamistes de nacionalitat algeriana --inclosos tres de processats pels atemptats de l'11-M, Hassan al-Haski, Otman Al-gnaui i Iussef Belhaj,Abu Dujanah-- han començat una vaga de fam en tres presons del País Valencià, han informat fonts d'Institucions Penitenciàries.

La protesta, que es va iniciar dissabte passat, és seguida per quatre reclusos del centre de Fontcalent (Alacant 1), cinc del de Villena (Alacant 2), dos del de València i un a la presó de Topas, a Salamanca.

Tots els vaguistes, implicats en sumaris diferents, encara que tots ells per terrorisme islamista, han cursat la preceptiva instància a la direcció de la seva presó comunicant l'inici de la protesta al considerar que són innocents i que pesen sobre ells acusacions falses quan són "persones honrades".

Un d'ells, empresonat des del 1997

A més d'Al-Haski i d'Al-Gnaui i Iussef Belhaj, entre els reclusos que han iniciat la vaga de fam --encara que no de set-- es troba Abdelkrim Bensmail, integrant del Grup Islàmic Armat (GIA) algerià, a la presó des del 1997, i processat per l'anomenada operació Nova, que va permetre desarticular una cèl·lula que preparava un atemptat suïcida contra la seu de l'Audiència Nacional.

Notícies relacionades

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antonio Bernabé, ha explicat que les direccions penitenciàries dels centres en què es troben aquests reclusos han activat el protocol d'assistència sanitària amb l'objetiu de fer-ne un seguiment mèdic.

Per la seva part, les fonts d'Institucions Penitenciàries consultades han afegit que la protesta és una mesura de pressió habitual en el sistema penitenciari que només té com a objecte cridar l'atenció.

Temes:

Vaga de fam