DIBUIXOS IRREVERENTS DELS PRÍNCEPS

Els responsables d''El Jueves', ''sorpresos'' pel segrest, afirmen que han seguit la línia editorial

La direcció de la revista afirma que la Casa del Rei ja havia cridat l'atenció a la publicació en anteriors ocasions

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

El director de la revistaEl Jueves, Albert Monteys, i el seu editor, José Luis Martín, s'han mostrat "molt sorpresos" davant l'ordre de segrest de l'Audiència Nacional que pesa sobre l'últim número de la publicació, que encara es troba en alguns quioscos, per injúries al successor de la Corona.

L'editor ha destacat el caràcter insòlit del cas, ja que, després de publicar-se durant 30 anys, és la primera vegada que un número és segrestat quan es troba als quioscos: "Havíem tingut segrestos, però sempre a posteriori", quan ja estava a la venda el número següent. Martín ha destacat que han seguit la línia editorial de la revista, i que el lector habitual d'El Juevessap que han fet altres portades com aquesta, seguint el to de la revista. "Que no dic que sigui suau", ha afegit.

L'editor ha deixat clar que la Casa del Rei ja havia estat anteriorment objectiu de l'humor de la revista, i ha recordat que van publicar un llibre titulatTocando los Borbones, amb vinyetes dedicades a la Família Reial.

Davant possibles imputacions legals, José Luis Martín ha explicat que s'emparen en el fet que no ha existit mai la voluntat d'injuriar ningú, i ha admès que la seva publicació està sempre en el límit. "Pot ser que ens passem, encara que això ho hauran de dir els jutges", ha asseverat.

Va aparèixer en un popular programa de televisió

El mateix Martín ha pronosticat que la Casa del Rei no deu estar interessada que "s'esgotin tots els números de la revista". Tant Monteys com Martín han atribuït la rapidesa de la mesura judicial al fet que la polèmica portada va aparèixer ahir durant més de mitja hora en un popular programa de televisió.

El director Albert Monteys considera que la mesura adoptada pel jutge Juan del Olmo "és un atac a la llibertat d'expressió", i creu que el cas no s'allunya massa de la polèmica que es va crear fa uns quants mesos amb la publicació d'unes vinyetes de Mahoma en diverses revistes europees.

Monteys ha manifestat que l'ordre de segrest, lluny d'acovardir-los, els dóna "gasolina per estar més cabrejats" per fer el seu humor, "que no és suau".

Finalment, ha mantingut que, després de localitzar el seu advocat, la següent mesura que prendran serà canviar la portada la setmana que ve, perquè pensen "fer una broma sobre el tema". "Contestarem com sabem fer-ho nosaltres, amb una miqueta de sentit d'humor. No s'acaba mai el món per un dibuix", ha conclòs.

Tercera intervenció en la seva història

Notícies relacionades

Fonts de l'actual direcció de la revista, que aquest any celebra el 30 aniversari, han explicat que ja havien rebut alguna vegada "algun toc" de la Casa del Rei que els hauria demanat "una reflexió" sobre la manera com es tractaven els assumptes relacionats amb la Corona.

Aquesta és la tercera ocasió en tota la història d'El Juevesque la revista és intervinguda per ordre judicial, cosa que ja es va produir amb el número 1 i el 7.El Juevesés l'única revista d'humor gràfic sobre l'actualitat que s'edita a Espanya i que té com a senyes d'identitat la sàtira sobre la política i la societat sense tabús.