PARLAMENT AUTONÒMIC

Un destacat militant d'UM dirigirà la televisió balear

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / PALMA

El ple del Parlament balear, en sessió extraordinària, va nomenar ahir Antoni Martorell, director general de la radiotelevisió pública balear IB3, per 30 vots a favor i 27 en blanc. Martorell va ser director de Comunicació i cap de Gabinet de l'anterior presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

"Sóc un militant d'Unió Mallorquina, però vaig fer periodisme", va declarar Martorell (36 anys). En la seva primera declaració, va advocar per una radiotelevisió amb "més professionalitat, independència i diversitat d'opinions" que l'heretada de la seva predecessora, Maria Umbert, nomenada per l'anterior Govern del PP.

Notícies relacionades

Des de les files populars, la seva portaveu, Rosa Estaràs, va declarar el seu grup en "rebel.lia democràtica" i va acusar el Govern d'haver "imposat" el nomenament i d'"enterrar" el títol V de l'Estatut, que fixa l'elecció parlamentària del càrrec per consens.

El diputat socialista Antoni Diéguez va recordar al PP que va nomenar Umbert per voluntat "exclusiva" del Govern "sense oferir res" a l'oposició. El PSOE ha proposat la delegada de TV-3 a les Balears, Margalida Solivellas, com a directora adjunta.