COMITÈ FEDERAL

El PCE condemna el creixement basat en "el totxo i la corrupció"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El comitè federal del Partit Comunista d'Espanya (PCE), soci principal d'Izquierda Unida, va criticar ahir l'actual model eco- nòmic de creixement "especulatiu" al país, basat "en el totxo i la corrupció".

Així ho va manifestar Francisco Frutos, secretari general del PCE, en la reunió del màxim òrgan del partit, que va debatre la situació econòmica i política, i en què va dir que el creixement econòmic d'Espanya "es basa en l'especulació derivada del fort pes del sector de la construcció i dels processos de privatització en el sector públic".

Frutos va assenyalar que aquesta política "va en la línia de més mercat i menys Estat, més selva social i menys drets, menys democràcia i més autoritarisme de les finances i l'especulació", segons informa el PCE en un comunicat. En opinió de Frutos, aquest model del "neoliberalisme no crea cap valor econòmic i social, està orientat al benefici i no a les persones, i és incapaç d'abordar i donar una solució civilitzada als problemes socials, ecològics i polítics del món actual", i per això "està fracassat com a opció humana".

A l'informe que va presentar al Comitè Federal, Frutos va criticar les declaracions de l'acabat d'escollir president de la CEOE, Gerardo Díaz, en què demanava menys intervencionisme i la desaparició dels serveis públics, i les va qualificar de "fonamentalisme neoliberal sense complexos".

PRECARIETAT LABORAL

Notícies relacionades

El president del comitè federal, Felipe Alcaraz, va apuntar que la força del "sector del totxo" fa que la vivenda "es converteixi en un negoci, i no en un dret constitucional". Alcaraz va denunciar la precarietat laboral, que, segons va precisar, pot arribar al 33% davant del 12% de la mitjana europea, i la sinistralitat laboral.

També va criticar l'"explotació d'una àmplia franja d'immigrants" perquè "només un de cada tres s'afilia a la Seguretat Social i cobren un 30% menys que el salari de conveni".

Temes:

PCE