EL MEU PLANETA EM NECESSITA

Especial de Sant Valentí: com es pot reciclar una relació tòxica

Especial de Sant Valentí: com es pot reciclar una relació tòxica
2
Es llegeix en minuts
Miriam Lázaro y Valentina Raffio
Miriam Lázaro y Valentina Raffio

Periodistes

ver +

No hi ha res més ecologista que saber reciclar. I això val tant per als residus que generem en el dia a dia com per a les relacions que, per coses de la vida, s’han convertit en una situació tòxica i ja no ens fan cap bé. Per això mateix, a ‘El meu planeta em necessita’, dediquem un episodi especial de Sant Valentí a parlar sobre com podem identificar els amors radioactius i, sobretot, com els podem rebutjar sense que causin més danys. I sí, si li poses una base maca sota aquest capítol es podria convertir en la sessió 54 de Bizarrap.  

Comencem parlant sobre la importància de cuidar les nostres relacions interpersonals. I sobre com intentem envoltar-nos de persones que comparteixen la nostra visió del món, les nostres lluites i els nostres ideals. De la mateixa manera que una persona feminista acaba veient el món amb unes ulleres violetes’ que li permeten detectar els comportaments masclistes, les persones que simpatitzen amb l’ecologisme s’acaben posant unes ‘ulleres verdes’ que alerten de conductes molt poc sostenibles. A partir d’això, la pregunta que plantegem és: ¿sortiries amb algú que no comparteix gens la teva manera de veure el món, les teves preocupacions i les teves lluites?

Notícies relacionades

Amb aquestes incògnites sense resoldre, ens endinsem amb mirada ecologista en l’espantós món de les aplicacions per lligar. I de totes les ‘red flags’ que et trobes en el teu intent d’aconseguir un nòvio sostenible, de proximitat i de quilòmetre zero (tot i que, abans d’aconseguir-ho has de descartar des d’aquest noi moníssim que només parla de les seves inversions en petroli fins als ‘motopapis’ que presumeixen de tenir gasolina a les venes i sutge als pulmons). També parlem dels diferents prototips de nois ecologistes que van solts per la natura (començant pels ‘colapsistes’ que esperen l’apocalipsi mediambiental fins als ‘ecochads’ i els ‘soy boy’ que van d’aliats del moviment però que, moltes vegades, són una farsa).

El capítol d’avui, com tots els anteriors i tots els que vindran, està disponible a iVooxAmazonSpotifyPodimoGoogle Podcast i Apple Podcast. També compartim mems a Instagram i Tiktok. Sortim com els universitaris; els dijous. Cada dues setmanes. 

  • En episodis anteriors... Estem fartes de les totebags: sobre com de contraproduents que són algunes mesures ecologistes i com de senzill que és adoptar (alguns) hàbits més sostenibles

  • No tenim temps per ser ecologistes: sobre com la falta de temps ens impedeix tenir hàbits més sostenibles (amb nosaltres mateixes i amb el planeta)

  • De Tarkovski a Barbie Fairytopia: obres per reflexionar sobre l’ecologisme

  • ¿Es pot ser ecologista i ‘fashionista’? Nosaltres diem que sí. Aquí et parlem d’alternatives a la indústria del ‘fash fashion’

  • Vegans versus carnívors: ¿qui contamina més? En aquest episodi ens enfrontem a una vegana de soca-rel i a una ecologista que no vol renunciar al pernil per parlar de la petjada ecològica de diferents tipus de dietes

  • Anar al súper em causa ecoansietat: sobre com fer una compra més sostenible sense morir en l’intent