EMPRENEDORS

Les energies renovables triomfen en els Explorer Awards 2018

El primer premi recau en un 'software' per dissenyar centrals solars fotovoltaiques en a penes uns minuts

La fabricació de biografè o una plataforma per a la mobilitat intel·ligent també van rebre un guardó

premiossantantder

premiossantantder

4
Es llegeix en minuts

Juan Romero, creador de Rated Power, ha aconseguit el primer premi delsExplorer Awards 2018. Aquesta 'start-up', reconeguda amb 30.000 euros, ofereix pvDesign, un ‘software’ d'accés web per optimitzar i dissenyar centrals solars fotovoltaiques a gran escala en a penes uns minuts, perquè aquesta energia sigui més accessible per a tot el planeta.



Trovant Technologies, cofundada per José Manuel Estrada, de l'Explorer Space de Saragossa, ha aconseguit el segon premi, dotat amb 20.000 euros, gràcies a un projecte centrat en el procés de desenvolupament de biografè, en el qual restes orgàniques es converteixen en grafè a través d'una combinació de processos biològics i químics. El tercer premi, de 10.000 euros, ha estat per a Homyhub, una plataforma per a la integració de companyies de serveis que ajuda a crear mobilitat intel·ligent, per exemple, transformant el mòbil en un comandament de garatge, que permet conèixer els accessos en qualsevol moment.



explorer / periodico

Més enllà dels tres primers premis, el projecte Agrimetrics Global de Silvia Tomillo, ha guanyat el premi a la millor idea impulsada per dones. La seva 'start-up', centrada en el camp agrícola i l'economia sostenible, fomenta un sistema de reg que examina la producció, el consum de recursos hídrics amb la meta de reduir els consums d'aigua. 



Més de 50 emprenedors

Al costat dels guanyadors, la resta d'Explorers acabats d’arribar de Silicon Valley. Ni el jet-lag ni el cansament no va treure emoció i vitalitat a aquests joves emprenedors al llarg de la gala d’entrega dels Explorer Awards, que s'emmarquen en el projecte internacional d'emprenedoria Santander X, impulsat per Banco Santander amb la coordinació del Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE). La idea, descobrir i recolzar el talent jove tant a Espanya com en altres països. 



La celebració va tenir lloc divendres passat a la seu corporativa del Banco Santander, on es van repartir 83.000 euros entre els projectes escollits. D'aquesta manera, es posava fi a una setmana intensa, en la qual després de cinc mesos de formació i 'mentoring', els més de cinquanta finalistes viatjaven a la meca de la innovació, Silicon Valley. El programa Explorer “Joves amb Idees” tanca el seu novè any continuant amb la seva aposta pel talent emprenedor i donant suport als projectes de més de 5.000 joves dels quals han nascut nombroses 'start-ups'. 



Al llarg de la gala, Matías Rodríguez Iriarte, president de Santander Universidades i vicepresident d'Universia, va agrair als participants la implicació i l'alt nivell dels seus projectes: “Si hi ha una cosa de la qual ens sentim orgullosos és del contacte directe entre emprenedoria i joventut”.





L'experiència Silicon Valley



Durant el seu viatge a San Francisco, els emprenedors van visitar Facebook i Google, entre moltes altres empreses, a més d'intercanviar impressions sobre els seus projectes. I és que si alguna cosa està clara és que les idees de la resta de finalistes són tan diferents com noves: des d'un 'airbag' per a cascos de bici a una xarxa social solidària, passant per un sistema de reciclatge d'escombraries, un sistema NFC d'identificació de persones o bé un saxòfon capaç de connectar-se al mòbil. Idees que pretenen impactar en la societat i generar progreso.

Steve Hoffman, un dels grans inversors tecnològics del planeta, assenyalava després de conèixer a l'equip d'emprenedors que "a Espanya hi ha tant talent o més que a Califòrnia. La diferència és la filosofia de Silicon Valley”. Per això, abans de la celebració dels Explorer Awards i sabent que triomfar al planeta dels negocis no resulta senzill, aquest programa dona als finalistes l'oportunitat de conèixer, 'in situ', les companyies tecnològiques més importants del planeta.

Llançar un projecte



“És una experiència única, aconsellaria Explorer a tots i cadascun dels emprenedors” confessava la setmana passada José Manuel Estrada, cofundador de Trovant Technology i finalista d'Explorer a Saragossa. Ho feia després d'haver passat una jornada visitant la Universitat de Stanford conversant amb estudiants espanyols. Aquell dia, va poder visitar també les companyies que fa una dècada van aconseguir canviar el planeta des de les seves seus a Palo Alto, Califòrnia, com van ser Facebook o Google. Va ser en els 'headquarters' de la xarxa social, on els joves van tenir l'ocasió de reunir-se amb l'equip de Whatsapp Bussines i de comprendre de quina manera es llança un projecte nou en una de les companyies més poderoses del planeta.



Entre somriures i abraçades, els Explorers comentaven a Madrid abans d'acomiadar-se que ni tan sols el fum provocat pels incendis a Califòrnia havia impedit que es divertissin compartint idees i experiències. Junts havien recorregut els passadissos de la Singularity University, ubicada en un espai propietat de la NASA, o conegut les oficines centrals d'Apple, llibreta en mà per prendre nota de tot el que els explicaven.

Ja de tornada, al llarg de l’entrega de premis, coincidien que l'ocasió que se'ls havia ofert en els últims mesos havia sigut inigualable. Juan Romero, el guanyador d'aquesta edició, tenia clar el millor d'haver participat: “A més de l'ajuda que ens ha donat Explorer, destaco l'ocasió de compartir el viatge i l'experiència d'aquests últims dies amb la resta d'emprenedors”.

Més informació

Descobreix amb nosaltres més històries que impulsen el futur

Notícies relacionades

Descobreix amb nosaltres més històries que impulsen el futur

veure'n més