Tradició i cultura

Parets acull les 50 Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

  • Es tracta d’un festival on es conviden grups de dansa tradicionals d’altres països i que aquest any, ha commemorat el 50 aniversari de la seva primera edició

  • L’acte va estar organitzat per la Colla de Ball de Gitanes de Parets i per l’Associació per la Difusió del Folklore amb la col·laboració del consistori local

Parets acull les 50 Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets (Vallès Oriental) ha sigut la seu de la 50 edició del festival Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya el 4 de setembre passat, a la plaça de la Vila. L’espectacle va incloure actuacions del Ball de Gitanes de Parets, del grup internacional de Bulgària Folk Dance Ensemble Detelini, dels Diables de Parets, de la Colla de Gegants, dels Grallers i del Bestiari de Parets i dels Manyacs de Parets. L’acte va estar organitzat per la Colla de Ball de Gitanes de Parets i per l’Associació per la Difusió del Folklore (Adifolk) amb la col·laboració de l’Ajuntament local.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va apuntar que és una celebració «doblement especial, ja que el nostre grup de Ball de Gitanes ha participat aquest estiu al 34 Festival Internacional de Folklore a Elvas, a Portugal, i també en les 50 Jornades Internacional de Folklòriques de Catalunya que han tingut lloc al nostre municipi. Que Parets sigui un dels municipis escollits per celebrar el festival és molt important, igual com ho és la tasca que fa el grup Ball de Gitanes per mantenir les tradicions populars i la cultura catalana i paretana així com fan les colles com els Diables, els Manyacs, els Gegants, els Grallers i el Bestiari de Parets».

El festival de divulgació folklòrica JIF de Catalunya és un festival on es conviden grups de dansa tradicionals d’altres països i que aquest any, ha commemorat el 50 aniversari de la seva primera edició. El festival va néixer el 1972, a Barcelona, sota el lema de Les danses dels pobles pel nostre poble, llavors, com passa actualment, grups vinguts de tot el món alternin les seves actuacions amb grups tradicionals de Catalunya.

Notícies relacionades

El conjunt de dansa popular Folk Dance Ensemble Detelini es va establir a Pavel Banya, Bulgària, el 1989 de la mà de Nedka i Kolio Kavrakov. Actualment, el conjunt compta amb 120 intèrprets d’entre 5 i 28 anys, que canten i ballen un repertori molt ric i temperamental. L’actuació ha estat formada per danses de les sis regions etnogràfiques de Bulgària, però principalment de la regió etnogràfica de Tràcia.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Dansa