3.000 m2

Parets tindrà una nova estació de tren amb Park&Ride

L’equip de govern contempla la possibilitat que aquesta inversió pugui finançar-se amb fons europeus Next Generation

Parets tindrà una nova estació de tren amb Park&Ride

Ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) convocarà un ple extraordinari per aprovar el conveni per construir una nova estació de tren amb sistema Park&Ride, que permetrà als viatgers deixar el cotxe i accedir al transport públic.

La reforma de la infraestructura ferroviària i del seu entorn urbà serà un projecte coordinat entre l’Ajuntament, Adif i la Generalitat.

L’objectiu de l’obra és ampliar i modernitzar la infraestructura actual. Es proposa construir una gran plataforma que cobreixi les andanes, que queda al mateix nivell de l’avinguda Catalunya i que connecti amb l’avinguda d’Espanya.

Nova superfície de 3.000 m2

2Per accedir a les vies, que quedaran enterrades, s’hi instal·larien escales i ascensors. La nova superfície de 3.000 m2, comptarà amb un nou espai públic que servirà per habilitar un aparcament d’intercanvi, més conegut com un Park&Ride.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, explica que «Parets disposarà d’una estació adaptada als nous temps, accessible, que acontentarà tant els veïns i veïnes com el teixit industrial per la seva connectivitat».

La regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, destaca que «la nova estació comportarà una millora molt important per a la mobilitat, especialment, en favor de la mobilitat sostenible perquè es fomentarà l’ús de transport públic i d’aquesta manera es contribuirà a reduir la contaminació atmosfèrica i a millorar la qualitat de l’aire».

Fons Next Generation

La transformació de l’estació suposarà una inversió de més d’11 milions d’euros. El finançament anirà a càrrec de l’Ajuntament de Parets, que assumirà el 20% del cost. Adif i la Generalitat pagaran el 60% i el 20% de l’obra, respectivament.

A tot això, l’equip de govern contempla la possibilitat que aquesta inversió pugui finançar-se amb fons europeus Next Generation i que cap de les tres administracions hagin de fer cap aportació.

Notícies relacionades

L’alcalde remarca que «el projecte és un gran treball conjunt entre les tres administracions en què tothom surt guanyant».

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO