Entrega de premis

La Fundació RIVUS dedica la cerimònia del VI Premi de Treballs Acadèmics a l’exalcalde de Parets Sergi Mingote

La cerimònia ha tingut lloc durant el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, a l’Auditori CosmoCaixa

La Fundació RIVUS dedica la cerimònia del VI Premi de Treballs Acadèmics a l’exalcalde de Parets Sergi Mingote

Fundació RIVUS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Rivus ha entregat els guardons del VI Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote durant el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, aquest dimecres 20 d’octubre a l’Auditori CosmoCaixa.

La cerimònia, que ha estat dedicada a la figura de Sergi Mingote, exalcalde de Parets (Vallès Oriental) i alpinista mort el mes de gener passat, ha comptat amb un vídeo d’homenatge i la presència de la seva viuda i ambaixadora de la Fundació, Miriam Roset.

Els treballs d’investigació que han sigut els guanyadors del 1r premi ex aequo han sigut ‘Recuperem el torrent de la Betzuca?’, d’Elisabet Fernández i de Pau Figueres, de l’Institut Sant Quirze del Vallès, i ‘L’energia més neta: les cel·les de combustible microbianes’, de Martí Cousillas, de l’Institut Vilafant de Tarragona.

Els dos accèssits se’ls han emportat ‘Presència de la llúdriga a la Garriga’, de Luca Kelly, de l’Institut Bellulla de Canovelles, i ‘Estudi de l’estat ecològic de la subconca del riu Congost’, deRoger Rodrigo, de l’escola Sunión de Barcelona.

Impulsor d’aquests premis

La cerimònia de lliurament d’aquests premis en el marc del IV Congrès de l’Aigua a Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA), ha servit per rendir homenatge a Sergi Mingote, impulsor d’aquests premis durant el seu segon mandat com a president del Consorci Besòs Tordera.

L’acte d’entrega ha comptat amb la presència del president de la Fundació Rivus, Josep Monrás, i del president de l’ACAA, Xavier Latorre.

Els primers premis han sigut dotats d’un xec regal valorat en 250 euros per la compra de material educatiu i els accèssits per valor de 150 euros. Els centres educatius reben xecs pel mateix import que els seus alumnes guardonats.

Notícies relacionades

Aquest premi es convoca anualment des de l’any 2016 i, des d’aleshores, s’han reconegut una vintena de treballs.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO