En memòria

Parets inaugura una escultura en homenatge a l’esportista i exalcalde Sergi Mingote

L’obra de Carles Vives, presentada en la 1a Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva, quedarà exposada al parc Sot d’en Barriques

Parets inaugura una escultura en homenatge a l’esportista i exalcalde Sergi Mingote

Ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) i Onat Fundation han homenatjat en la 1a Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva l’alpinista paretà i exalcalde del municipi, Sergi Mingote, que va morir el gener passat.

L’acte institucional ha comptat amb concerts, exhibicions i activitats de caràcter divers que s’han acabat amb la presentació de l’escultura en homenatge a Mingote. L’obra de Carles Vives quedarà exposada al parc del Sot d’en Barriques.

La jornada ha comptat amb el president d’Onat Fundation, Francesc Colomé, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, el president de Parets, Francesc Juzgado, i diverses entitats esportives vinculades a Sergi Mingote al costat de la seva família i amics. 

«Seguirem el teu llegat»

«Seguirem el teu llegat»Francesc Colomé ha volgut explicar que Mingote va ser el fundador i president d’Onat Fundation que té l’objectiu de fomentar i promoure l’esport inclusiu dins els col·lectius amb discapacitat física, sensorial i diversitat funcional. Colomé també ha assegurat que «els patrons d’Onat assegurem que seguirem el teu llegat, amb el que tenies planificat i nous projectes».

Miquel Iceta ha volgut destacar que «el Sergi estaria content d’aquest acte perquè hi ha la família, els amics i les entitats, perquè el fem a Parets i ho fem de cor».

Iceta ha afirmat que «ser avui a Parets és un deure de memòria i un reconeixement a tots els que heu estimat i heu tingut el privilegi de treballar amb ell, particularment a les entitats dedicades a l’esport i la cultura inclusiva».

Notícies relacionades

L’acte ha acabat amb el descobriment de l’escultura i unes paraules de Míriam Roset, la dona de Sergi Mingote, en agraïment especialment a les entitats esportives, i que ha qualificat l’homenatge com un «dia de retrobament amb el seu poble i amics». 

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO