10 d’octubre

Homenatge a Sergi Mingote: així serà la 1a Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva de Parets

La diada, oberta a la ciutadania, se celebrarà al parc del Sot d’en Barriques

Homenatge a Sergi Mingote: així serà la 1a Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva de Parets
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge 10 d’octubre tindrà lloc a Parets (Vallès Oriental) la 1a Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva. Homenatge a Sergi Mingote, exalcalde de la localitat i reconegut alpinista que va morir el mes de gener passat en el seu ascens hivernal al K2.

D’11 a 14 h, al parc del Sot d’en Barriques –on se celebraran totes les activitats–, hi haurà diferents carpes d’entitats vinculades a Mingote i Onat Foundation. Paral·lelament, hi haurà concerts, exhibicions i «activitats de caràcter divers». 

La diada, oberta a la ciutadania, també comptarà amb un acte institucional d’homenatge a l’alpinista amb entrevistes, parlaments i el descobriment d’una escultura en record a l’exalcalde. 

Parlaments d’Iceta, Juzgado i Colomé

En concret, a les 11.30h se celebrarà l’acte institucional que comptarà amb entrevistes a familiars i amics, així com companys i entitats que van estar vinculats amb l’esportista.

També hi haurà parlaments a càrrec del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; l’alcalde de Parets, Francisco Juzgado; i el president d’Onat Foundation, Francesc Colomé.

Es preveu que participin diverses personalitats del món esportiu, polític i sindical com el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez; el medallista paralímpic, Miguel Luque; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; o el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa.

L’acte institucional es retransmetrà en directe a la web de TV Parets i l’emissora de ràdio RAP107.

El somni de coronar el K2 a l’hivern 

El somni de coronar el K2 a l’hivern Sergi Mingote havia marxat el mes de desembre passat per intentar fer l’únic cim de més de 8.000 metres que ningú havia aconseguit fer a l’hivern, el K2, dins l’expedició Seven Summit Treks, amb 10 alpinistes i 10 xerpes.

Els últims anys, l’exalcalde de Parets s’havia proposat diferents reptes alpinístics que l’havien portat a aconseguir ser el primer a poder coronar sis cims de més de 8.000 metres en només 367 dies.

Notícies relacionades

Mingote va combinar el món de l’alpinisme amb projectes solidaris. L’últim, la creació de l’Onat Foundation, on va crear els premis inclusius de l’esport català.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO