Medi ambient

Cinc ànecs morts a la bassa de l’av. de Francesc Macià de Parets per un possible brot de botulisme aviari

Els ànecs que fan parada en aquesta bassa es mouen entre el riu Tenes, la bassa de Can Cabanyes i la de Can Dunyó, per la qual cosa podrien venir d’un altre espai aquàtic

Cinc ànecs morts a la bassa de l’av. de Francesc Macià de Parets per un possible brot de botulisme aviari
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant els últims dies han aparegut cinc ànecs morts al llac de l’av. de Francesc Macià de Parets (Vallès Oriental). Les causes encara es desconeixen, però tots els indicis fan sospitar d’un brot de botulisme aviari. Aquests brots són recurrents i n’hi ha episodis de forma periòdica, sobretot en èpoques d’altes temperatures.

L’Escola de la Natura, en coordinació amb el GRENP i els Agents Rurals, han posat en marxa el protocol establert, han recollit les aus i les han traslladat al centre de recuperació de Torreferrussa, per fer-los les proves i determinar les causes de les morts.

Els ànecs que fan parada a la bassa de l’av. de Francesc Macià es mouen entre el riu Tenes, la bassa de Can Cabanyes i la bassa de Can Dunyó. És per això que els exemplars infectats, indica el consistori, podrien venir de la mateixa bassa o d’un altre espai aquàtic.

Augment de temperatura de l’aigua

La malaltia del botulisme està produïda per una toxina que produeix el bacteri Clostridium botulinumm, que es genera quan augmenta la temperatura de l’aigua dels rius o estanys. Tot i que aquesta malaltia no suposa un perill directe per a les persones, és necessari que els exemplars morts siguin manipulats únicament per personal qualificat.

Notícies relacionades

Des de la regidoria de Medi Ambient es recomana, en el cas de trobar un animal mort de l’espècie que sigui, no tocar-lo i posar-se en contacte amb l’Escola de la Natura, al telèfon 93 562 17 94, amb els agents rurals al telèfon 93 561 70 00, o bé trucar a la Policia Local.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO