Dol oficial

Parets plora la mort del seu exalcalde Sergi Mingote

  • L’exalcalde i alpinista va tenir una caiguda en recte de gairebé 700 metres al K2

  • Mingote va deixar l’alcaldia de Parets per dedicar-se a la muntanya

  • El municipi ha declarat cinc dies de dol oficial

Parets plora la mort del seu exalcalde Sergi Mingote
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la notícia de la mort de Sergi Mingote les banderes de Parets del Vallès (Vallès Oriental) onegen a mig pal i un crespó negre vesteix el balcó de l’Ajuntament en memòria de l’exalcalde de la ciutat. Des del consistori paretà han manifestat el «seu més sentit condol» davant la mort de l’alpinista dissabte passat en el seu ascens hivernal al K2 i han decretat cinc dies de dol oficial (del dissabte 16 al dimecres 20).

Mingote va ocupar l’alcaldia de Parets del Vallès entre el 2011 i el 2018 i, prèviament, havia sigut regidor del PSC des del 2003. Així, des del consistori, han lamentat aquesta «gran pèrdua» i han agraït a Mingote la tasca de servei al municipi, com a regidor i alcalde, pel seu compromís amb Parets i, en la seva faceta d’alpinista, «per haver portat el nom de ciutat als pics més alts del món».

Per la seva banda, els diferents grups polítics del municipi també han manifestat el seu condol a través de les xarxes socials. L’alcalde del municipi, Jordi Seguer, ha expressat la seva «consternació» davant els fets i, en nom del consistori, ha manifestat el seu «condol i afecte a tota la família».

Des de la secció local del PSC han publicat una carta d’agraïment a Mingote en la qual agraeixen a l’exalcalde les seves tasques polítiques, els seus «valors i ideals» i asseguren que cuidaran tota la seva família, «que també és la nostra». Al llarg del cap de setmana diversos representants destacats del PSC, com el president del govern, i diferents esportistes del panorama espanyol també han mostrat les seves condolences.

A l'amic Sergi amb tota la nostra estima Al amigo Sergi con todo nuestro amor DEP

Posted by Psc Parets del Vallès on Monday, January 18, 2021

Per la seva banda, Sumem Esquerres també ha mostrat el seu condol i qualifica la pèrdua de Mingote com una «notícia trista que deixa tot un poble desolat». Des de Parets per la República han volgut «tornar» a Mingote la seva «passió» per Parets recordant un escrit que l’exalcalde va publicar el 2013 i en el qual afirmava: «El món és el meu poble, Parets és el meu món».

Missatges de recurs i condol

El consistori ha obert un llibre de condol digital perquè tot aquell que vulgui pugui publicar un missatge de record i expressar el seu condol. Els missatges, expliquen, no seran visibles per a la resta d’usuaris. D’altra banda, a la recepció de l’edifici consistorial, també hi haurà un llibre físic perquè la ciutadania pugui deixar el seu missatge

Notícies relacionades

Posteriorment, es farà la recopilació de tots els missatges del llibre de condolences virtual i s’imprimiran en un volum que s’entregarà als seus familiars. El llibre físic també es farà arribar a la família.

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA