Govern Municipal

ERC i Parets per la República titllen d’«irresponsabilitat social i política» la moció de censura de Sumem i el PSC

  • Des d’ERC i Parets per la República neguen les acusacions d’«incompliment del pacte de govern»

  • Sumem Esquerres ha rebutjat la convocatòria de reunió per part d’ERC

  • El ple se celebrarà de forma presencial sempre que la situació sanitària ho permeti

ERC i Parets per la República titllen d’«irresponsabilitat social i política» la moció de censura de Sumem i el PSC
1
Es llegeix en minuts

ARA Parets ERC i Parets per la República han respost a la moció de censura contra l’actual govern de Parets del Vallès (Vallès Oriental), presentada per Sumem Esquerres i el PSC, en una roda de premsa conjunta en la qual han desmentit les acusacions d’«incompliment del pacte de govern» i han titllat d’«irresponsabilitat social i política» la presentació de la moció atenent la situació epidemiològica que travessa el municipi vallesà, «i que demostren que els interessos són uns altres».

En la compareixença han intervingut el per ara alcalde de Parets, Jordi Seguer, la portaveu d’ERC i segona tinenta d’alcaldia, Kènia Domènech, i la regidora de Parets per la República i tercera tinenta d’alcaldia, Neus Jordà, que ha posat èmfasi en la falta de diàleg previ a la moció i recorda que «el debat és l’eina principal a l’hora de buscar solucions».

Un diàleg que des d’ERC han intentat promoure a través de la proposta a Sumem Esquerres de fer una reunió per «tractar les dificultats i solucionar problemàtiques», però que, segons han apuntat les dues formacions republicanes en la roda de premsa oferta aquest matí, Sumem Esquerres ha rebutjat.

El pacte de govern

Davant les acusacions d’incompliment del pacte de govern, Kènia Domènech ha repassat els 12 punts que el conformen i conclou que «creiem que en cap cas s’ha incomplert aquest acord». La portaveu d’ERC ha afegit que «per coherència, respecte a l’acord, creiem que si estan portant a terme una moció de censura contra el govern plural els demanem que abandonin la seva regidoria».

En declaracions a aquest diari, Fransesc Juzgado (PSC), actualment líder del principal grup de l’oposició, explica que ell serà el nou alcalde una vegada la moció tiri endavant. Per la seva banda, Casandra García, líder de Sumem Esquerres, ocuparà la 1a tinença d’alcaldia i la vicealcaldia. Juzgado i García afirmen que la resta del govern encara s’ha de configurar, però que Sumem mantindrà les àrees de treball que té en l’actual govern.

Notícies relacionades

El ple per debatre la moció se celebrarà el dimecres 27 de gener, a les dotz del migdia a la sala Basart Cooperativa. Si les condicions sanitàries ho permeten serà presencial.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA