VIOLÈNCIA MASCLISTA

Una veïna de Parets denuncia el «segrest» del seu fill en mans del pare

Un jutge de Mollet del Vallès va determinar que el nen es quedés amb el pare fins que finalitzés l'estat d'alarma atenent un problema pulmonar del menor

Després, els dos progenitors haurien de compartir la custòdia, però l'home ha incomplert sistemàticament l'ordre

parets segrest

parets segrest

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Una veïna de Parets del Vallès no sap res del seu fill de dos anys des de fa sis mesos. El 15 de març, la seva parella l’hauria agredit i s’hauria emportat el nen.

En un primer moment, un jutge de Mollet del Vallès va determinar que el nen es quedés amb el pare fins que finalitzés l’estat d’alarma atenent l’estat de salut del menor, que té un problema pulmonar. Després, els dos progenitors haurien de compartir la custòdia, però l’home ha incomplert sistemàticament l’ordre. 

El mes de juliol passat, el jutge va emetre una providència advertint l’home que podria incórrer en un delicte de desobediència a l’autoritat. En paral·lel, la dona ho ha denunciat penalment per violència de gènere i sostracció de menors.

«Quan vaig tornar el nen ja no hi era i ell tampoc» 

«Em va trencar la cara, em va rebentar el pòmul, i quan vaig tornar de curar-me el nen ja no hi era i ell tampoc. Encara no ho he pogut veure i la justícia és molt lenta», es lamenta Sandra Rodríguez. La crisi de la Covid-19, les vacances estivals i la «saturació» als jutjats diu que podrien haver retardat la gestió del seu cas.

Rodríguez ha denunciat el pare del seu fill per la via civil i penal, però tot està a l’espera» i la dona es desespera per falta de respostes: «Sempre ens diuen el mateix, que estan desbordats de feina. I no arriba mai una resposta. Aquest silenci fa que aquest senyor continuï saltant-se la justícia».

A més del cas de violència de gènere i del ‘segrest’ del menor, Rodríguez explica que l’home s’hauria instal·lat a Badalona i ha empadronat el nen en aquesta ciutat de manera irregular. «Per empadronar un nen és necessari el consentiment de la mare, per tant, suposem que tota la documentació que ha presentat és falsa», es lamenta. La dona també ho ha denunciat als jutjats per aquest fet.

Desatenció del menor

Sandra Rodríguez també alerta que el pare del seu fill no estaria actuant de manera responsable respecte a la salut del nen. El nen va ser operat d’una hèrnia diafragmàtica al néixer i té problemes respiratoris. Passa revisió cada sis mesos i li hauria tocat visitar els especialistes el mes de juny: «He estat als hospitals i no l’ha portat a fer les visites».

Amb tot, Rodríguez no entén com a dia d’avui el seu fill està encara en mans d’un «presumpte maltractador». «Miris per on ho miris no s’entén», afegeix.

Rodríguez afirma que la situació és «impossible de portar» i espera cada dia una resposta dels jutjats per poder recuperar el seu fill: «Aquest nen és la meva vida i lluitar per ell cada dia és l’únic que em dona força».

Una denúncia prèvia

Aquesta no era la primera vegada que l’home té una denúncia per agredir Sandra Rodríguez, ja que hi ha un antecedent de l’any passat. Tot i que la dona el va denunciar, finalment tots dos van acabar fent les paus després que ell la denunciés també per consum de tòxics.

Notícies relacionades

La dona, que té antecedents per toxicologia, té informes mèdics que demostren que fa ja deu anys que està rehabilitada.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA