TECNOLOGIA MUNICIPAL

Parets posa en marxa una plataforma participativa local

La iniciativa pretén oferir a la ciutadania la possibilitat d'opinar en les decisions que afecten el municipi

Els paretans podran fer propostes, donar suport a les ja existents o promocionar canvis que els agradaria veure

ajuntament-parets

ajuntament-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets impulsa la plataforma ‘Decidim Parets’, una aplicació web de codi lliure que pretén ser un projecte col·laboratiu que ofereixi l’opció de formar part delsprocessos participatius oberts

Sota el lema ‘Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa’, el consistori vol oferir a la ciutadania la possibilitat d’opinar en les decisions que afecten el municipi. Així, amb registrar-se a la plataforma, els paretans poden «fer propostes, donar recolzament a les ja existents o promocionar canvis que els agradaria veure». 

El regidor de Participació i Innovació, Lluís Moreno, ha ressaltat que la iniciativa és «una manera de vincular l’espai físic i digital per poder millorar en transparència, participació i democràcia participativa». 

‘Decidim Parets’: múltiples objectius en una única plataforma

La plataforma, segons ha fet saber el govern local, vol donar resposta a la demanda de participació ciutadana oferint la possibilitat de gestionar «qualsevol procés participatiu, com pressuposades o proposades ciutadanes».

També vol connectar els canals digitals amb la participació presencial, afavorir els espais de debat i oferir einesd’autogestió  als ciutadans, entre d’altres. 

Notícies relacionades

A més, informa el consistori, l’aplicació incorpora un sistema de gamificació missatgeria interna que pretén incentivar la comunitat a participar. També es motoritzaran les dades de participació

Més notícies de Paretsen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA  

Temes:

Ajuntaments