música i tecnologia

El CEM Maria Grever de Parets firma un acord amb Happy Code pel seu desè aniversari

El conveni amb l'acadèmia brasilera permetrà al Centre d'Estudis Musicals paretà oferir nous cursos de videojocs i robòtica lligats a la música des d'una gestió responsable de la tecnologia

happy-code-games

happy-code-games

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre d’Estudis Musicals Maria Grever de Parets del Vallès celebra aquest any el seu desè aniversari. I ho fa havent arribat a un acord de col·laboració amb l’acadèmia tecnològica Happy Code, amb seu al Brasil.

Aquest pas permetrà al centre de Parets oferir, a partir del pròxim curs que començarà al setembre, una nova oferta de creació de videojocs relacionats amb l’estudi musical des d’una òptica responsable de la gestió de la tecnologia.

Segons el seu director, Ernesto Briceño, «si complim 10 anys significa que vam néixer enmig de la crisi del 2008. I ara, enmig d’una altra crisi, hem cregut que era el moment de reinventar-nos», afirma. Per això destaca el fet diferencial de la seva oferta educativa, «que va més enllà del mateix estudi musical, i que també pretén educar en valors, en pensament crític i en creativitat».

L’oferta concreta dels cursos encara s’està tancant, però es tracta d’un ‘software’ basat en programes com Minecraft i Roblox per introduir la tecnologia als alumnes més petits «amb responsabilitat social. Que no siguin tots jocs que fomenten la violència o l’assetjament, que apostin per la sostenibilitat, contra l’escalfament global.» I en aquest sentit, els alumnes podran aprendre robòtica col·laborant en el disseny dels mateixos programes.

Una renovació tecnològica a què s’afegirà l’estrena d’una nova web «tota dissenyada per gent de Parets» i que estarà disponible en les pròximes setmanes.

Notícies relacionades

Finalment, el Maria Grever, malgrat la incertesa generada pel nou escenari després de la pandèmia de la Covid-19, ha decidit un any més organitzar el seu Casal d’Estiu prenent totes les mesures necessàries recomanades per lluitar contra l’expansió del coronavirus. La data d’inici serà el 29 de juny, i s’allargarà durant tot el mes de juliol.

Més notícies de Parets