El Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental demana «informació immediata» sobre el Coronavirus

Als equipaments públics tancats, l'Ajuntament de Parets hi ha afegit el Casal Can Butjosa, el Casal Cal Jardiner, la Biblioteca Can Rajoler i la Biblioteca Can Butjosa, i tots els centres educatius, públics i privats

consell-dalcaldies-1584089281

consell-dalcaldies-1584089281

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental, celebrat dimecres passat durant tot el matí al Circuit de Barcelona-Catalunya, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la població de la comarca davant de la pandèmia del coronavirus.

El consell va ser presidit pel president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, acompanyat pels alcaldes de Parets, Jordi Seguer; Montmeló, Pere Rodríguez, i Granollers, Josep Mayoral. Els tres alcaldes amb terrenys al Circuit de Barcelona-Catalunya van donar la benvinguda a tots els assistents.

Durant la trobada, els alcaldes van demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, tenir informació immediata i de primera mà del Govern sobre la pandèmia.

El conseller va informar els alcaldes sobre els mecanismes previstos en el pla Procicat, en fase d’alerta, i també del paquet de mesures econòmiques per afrontar els efectes en l’economia del país.

Tots els presents van coincidir que ara és necessari que els dirigents locals transmetin missatges de tranquil·litat, seny i sentit comú amb les mesures per prevenir contagis. També des del Consell Comarcal es continua recordant la necessitat que la ciutadania faci cas de les recomanacions que provinguin de fonts oficials.

Nous equipaments tancats

Per la seva banda, a Parets del Vallès ja s’han posat en marxa la segona onada de mesures contra el coronavirus. Als equipaments públics tancats dijous passat, l’Ajuntament hi ha afegit el Casal de Cultura Can Butjosa, el Casal Cal Jardiner, la Biblioteca Can Rajoler i la Biblioteca Can Butjosa. 

A més, aquests equipaments se sumen al tancament de tots els centres educatius, públics i privats, inclosos els municipals, i la suspensió de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Parets.

La mobilitat al Vallès

Paral·lelament, durant el Consell d’Alcaldies, Damià Calvet va aprofitar per presentar el Pla Específic de Mobilitat del Vallès, que «vol un Vallès més fort, més cohesionat, no supeditat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Un Vallès que tingui personalitat pròpia des d’un punt de vista poblacional i econòmic, que ja ho és, però que ho serà més, i que parli d’igual a igual amb àrees del país, inclosa la de Barcelona», va comentar.

Respecte al desdoblament de la línia R3, va expressar que «o es fa amb rapidesa el desdoblament complet de la R3 o anirem cap enrere com a país».

Notícies relacionades

Durant el Consell d’Alcaldies també es va parlar del pressupost 2020 del Consell Comarcal i del pla d’ajuts per als municipis afectats pel temporal ‘Gloria’.

Més notícies de Parets