emergència habitacional

La Diputació detecta 363 pisos buits a Parets i l'Ajuntament impulsa una campanya per facilitar-ne el lloguer

El consistori crea la iniciativa '¿Vols llogar el teu pis?' per nodrir la borsa de l'Oficina Local d'Habitatge i pal·liar les necessitats habitacionals del municipi

La borsa actua de mediadora entre els propietaris i els arrendataris i procura que les dues parts arribin a un acord que s'ajusti a les necessitats

110214-fotos-aries-helicopter 98-1583230814

110214-fotos-aries-helicopter 98-1583230814

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Actualment, l’Ajuntament de Parets del Vallès disposa d’una borsa de lloguer assequible amb 27 vivendes, que resulta insuficient i no cobreix les necessitats ni la demanda al municipi.

Per aquesta raó, el servei d’Habitatge del consistori ha impulsat una nova campanya sota el nom ‘¿Vols llogar la teva vivenda?’, amb l’objectiu de buscar pisos buits per alimentar la borsa de l’Oficina Local d’Habitatge.

El servei d’Habitatge ha impulsat aquesta iniciativa després d’observar, en l’últim estudi de la Diputació de Barcelona, que a Parets del Vallès hi ha 363 pisos buits, cosa que significa una oportunitat per omplir aquesta borsa i facilitar l’accés a la vivenda als habitants.

La borsa actua com a mediadora entre les persones propietàries i les arrendatàries i procura que les persones sol·licitadores puguin accedir a vivendes que s’ajustin a les necessitats segons el nombre de membres de la unitat de convivència. A més, vigila que la renda a pagar sigui adequada al nivell d’ingressos de la unitat de convivència, establint un màxim del 30% dels ingressos aproximadament.

Des de la borsa s’assigna la vivenda a la persona sol·licitadora que millor s’adapti tenint en compte la relació entre el preu de lloguer pactat amb el propietari i els ingressos de la unitat de convivència, la relació entre la superfície de la vivenda o el nombre d’habitacions i la seva composició familiar. En cas de coincidència, s’assignarà per rigorós ordre d’antiguitat de les sol·licituds i, si els sol·licitants rebutgen la vivenda sense justificació, poden ser exclosos de la borsa pel període d’un any.

Notícies relacionades

La regidora d’Habitatge, Montserrat Folguera, ha posat de manifest la necessitat d’iniciar aquesta campanya ja que s’ha detectat que «falta vivenda a tots nivells, sobretot per als sectors més vulnerables de la població».

Més notícies de Parets