taula de seguretat

L'Oficina Policial d'Atenció al Ciutadà de Parets instrueix més de 700 diligències el 2019

El servei es va posar en marxa l'any 2018, on un agent de la policia local en torn partit atén les denúncies ciutadanes perquè no hagin de desplaçar-se fins a la comissaria dels Mossos

Durant la reunió de la taula de seguretat, l'inspector en cap J. Pérez ha explicat que han augmentat les denúncies per consum de drogues fruit de l'increment dels controls policials aquest últim any

meses-de-seguretat-ciutadana-1

meses-de-seguretat-ciutadana-1 / memoria de pez

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant la reunió de la taula de seguretat de l’Ajuntament de Parets del Vallès, representants veïnals, la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, l’alcalde Jordi Seguer i l’inspector en cap de la policia local de Parets, Joan Pérez, juntament amb la inspectora en cap de l’ABP de Mossos, han mostrat les últimes dades en matèria de seguretat. 

La inspectora de l’ABP de Mossos va participar en la reunió, tot i que aquest cos oferirà les seves pròpies dades cap a finals de febrer, durant la Junta Local de Seguretat, moment en què tindran tancades totes les xifres i les podran fer públiques.

Durant la reunió es va destacar la consolidació de l’Oficina Policial d’Atenció al Ciutadà (OPAC) que la policia local de Parets va posar en marxa l’any 2018, on un agent en torn partit atén les denúncies de la ciutadania amb la finalitat que no hagin de desplaçar-se fins a la comissaria dels Mossos. L’any 2019 aquesta oficina ha instruït més de 700 diligències.

Controls de drogues i alcohol

Una altra dada destacada, aportada per l’inspector Joan Pérez, ésl’augment en el nombre de persones que han sigut denunciades per consum de substàncies estupefaents. Durant el 2018 es van denunciar un total de 75 persones, però l’any 2019 el total de denúncies per consum ha arribat a 204. Aquest fet té relació amb la seguretat a la conducció, ja que la policia local de Parets ha denunciat 116 conductors que circulaven sota l’efecte de substàncies estupefaents. 

Així mateix, el cos policial ha notat una disminució en les denúncies de persones que condueixen sota els efectes de l’alcohol, i s’ha reduït un 85% respecte de l’any anterior.

L’augment de dades té a veure de manera molt directa amb la intensitat i la freqüència que la policia local de Parets dedica a fer controls d’aquest tipus, ja que, com més controls es fan, més denúncies es fan. L’any 2019, la policia de Parets van fer més de 500 controls de drogotest i alcoholèmia. 

Durant la reunió també es van donar dades positives quant als accidents de trànsit. La policia local de Parets va participar en 123 accidents, 42 dels quals van causar víctimes lleus i, en cap cas, hi va haver víctimes greus.

250 procediments administratius

Altres dades destacades de la taula van ser els més de 250 procediments administratius que va iniciar la policia local de Parets per incompliments d’ordenances municipals, retirada de vehicles, abocaments il·legals alertats per les noves cambres de seguretat i altres gestions. 

A més, el cos de seguretat paretà va fer més de 1.200 denúncies relacionades amb l’àmbit municipal, i 400 denúncies relacionades amb el trànsit, tals com falta d’assegurances, ITV o incompliment de normes per part de transportistes.

Augmenten els recursos en seguretat

Durant la reunió, l’alcalde Jordi Seguer, que a més és regidor de Seguretat Ciutadana, ha remarcat que «el govern aposta per una línia de treball centrada en potenciar la seguretat» i que, per tant, s’està tractant de cobrir totes les baixes dels agents, i preparant les noves dependències de la policia local a la zona IVECO, on «es preveu que a finals de juliol es finalitzin les obres», ha afegit Seguer. 

El govern també ha apostat pels agents cívics i de mobilitat, una figura informativa i d’acompanyament a la ciutadania que es mantindrà al llarg de tota la legislatura. En una primera etapa, les actuacions dels agents cívics han fet 118 actuacions relacionades amb l’incivisme, 10 actuacions als mercats setmanals, 123 fets relacionats amb gossos solts o sense morrió en el cas de ser potencialment perillosos i, a més, han participat en campanyes de protecció escolar, de Nadal i d’avisos de vehicles mal estacionats.

El paper de Protecció Civil 

El cos de Protecció Civil ha tingut un paper rellevant quant a la seguretat a Parets. 

Notícies relacionades

La més recent es troba en les actuacions que van fer durant el temporal ‘Gloria’ però, de forma constant, el cos es coordina amb la policia local en tots els actes i esdeveniments esportius i culturals, fan guàrdies durant els caps de setmana per atendre incidents, realitzen tasques de prevenció d’incendis, inundacions i vigilància de zones rurals i tenen un dispositiu que respon davant de qualsevol emergència que pugui ocórrer en el municipi, oferint col·laboració en qualsevol moment del dia o la nit quan hi ha incidents.

Més notícies de Parets