HISTÒRIA DE L'ART

Parets encarrega a l'historiador Carlos Toribio un llibre sobre el mural d'art pop de l'antiga empresa Tipel

L'encàrrec arriba després que l'Ajuntament visités les pintures en companyia de l'artista i autor, Arranz Bravo, que ha repintat i actualitzat l'obra coincidint amb el 50è aniversari de les conegudes pintures

La peça, de colors cridaners i dibuixos surrealistes i catalogada com a bé cultural d'interès local, va ser feta entre el 1969 i el 1971, moment en què va causar un gran enrenou, ja que el franquisme la va considerar una provocació

el-govern-plural-visita-el-mural-de-pop-art-de-lantiga-empresa-tipel

el-govern-plural-visita-el-mural-de-pop-art-de-lantiga-empresa-tipel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’historiador d’art Carlos Toribio ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament de Parets del Vallès de redactar un estudi de caràcter local sobre el mural que els artistes Eduardo Arranz Bravo i Rafael Bartolozzi van pintar entre el 1969 i el 1971 a la façana de l’antiga empresa Tipel, al costat del pont de l’autopista C-33. 

Toribio, que ja havia fet un estudi previ per a la revista del centre d’estudis local ‘Parietes’, treballarà en un volum molt més ampli que es vol presentar durant l’any 2020.

El mural, de colors cridaners i dibuixos surrealistes, està catalogat com a bé cultural d’interès local i està recollit al Pla Especial de Protecció del Patrimoni, aprovat per l’Ajuntament el 2011. Es tracta d’una de les primeres obres conjuntes d’aquests artistes que va causar un gran enrenou, ja que el franquisme el va considerar una provocació.

Notícies relacionades

La voluntat de Parets és que el mural pugui ser visitat en el futur dins de les jornades europees de patrimoni que cada any se celebren a l’octubre. Paral·lelament i coincidint amb el 50è aniversari de l’obra, també es presentarà el llibre.

Més notícies de Parets

Temes:

Franquisme